У МОН пояснили, як додаватимуть сільський коефіцієнт під час вступу

— 24 липня 2017, 12:43

Сільський коефіцієнт має застосовуватися незалежно від терміну проживання вступника в сільській місцевості та дати видачі довідки, що це підтверджує.

Сільський коефіцієнт має застосовуватися незалежно від терміну проживання вступника в сільській місцевості. Фото stockasso/Depositphotos

Про це йдеться на сайті МОН.

Довідку про реєстрацію у сільській місцевості цього року мають використовувати приймальні комісії для підтвердження права на сільський коефіцієнт вступника незалежно від дати її видачі та тривалості періоду реєстрації місця проживання.

"Цього року МОН вперше запровадило сільський коефіцієнт – 1,02 бали, на які множиться конкурсний бал абітурієнтів, – пояснив директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

[L]Він передбачений для вступників, які закінчили школу в сільському населеному пункті у 2017 році. Друга обов’язкова умова застосування коефіцієнту – вступник має бути зареєстрований в селі чи селищі, за винятком селищ, що входять до складу міст, та смт".

Сільський коефіцієнт підтверджується довідкою про реєстрацію місця проживання особи, виданою відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабміну №207 від 2 березня 2016 року.

"Ця постанова відносно нова, і зараз ми на практиці бачимо, що в низці навчальних закладів по різному можуть ставитися до дати видачі довідки і до терміну проживання вступника в сільській місцевості. Головне – щоб довідка відповідала встановленій Кабміном формі", – додав Шаров.

Упродовж 21-23 липня усі комісії мають переглянути документи вступників та ухвалити рішення про застосування коефіцієнту.

Якщо комісія вирішить видалити позначки коефіцієнту, вона має повідомити про це вступника не пізніше 24 липня 2017 року електронною поштою, телефоном або SMS.

Це дасть можливість вступнику впродовж 24-26 липня подати до приймальних комісій уточнені документи.

Нагадаємо, на вступній кампанії 2017 року застосовуються коефіцієнти, які множитимуть на здобутий результат ЗНО вступника, бал атестата й інші додаткові досягнення – залежно від регіонального та галузевого показників, а також належності до сільської місцевості.

Сільський коефіцієнт повинен посприяти і підтримати дітей із сільської місцевості.

"Ми не можемо створити рівного доступу для отримання освіти у селі та в місті, але вважаємо, що необхідно підтримати сільську молодь – для неї визначений коефіцієнт 1,02", – розповіла міністр освіти Лілія Гриневич.

Реклама:

Головне сьогодні