1 серпня оприлюднять списки зарахованих на бюджет

— 1 серпня 2017, 12:39

1 серпня о 18:00 Міністерство освіти на науки України оприлюднить списки вступників, рекомендованих до зарахування на бюджетні місця.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

Таке рішення прийняли через звернення приймальних комісій вишів.

Вони попросили дати їм додатковий час, щоб перевірити правильність нарахування ними сільського коефіцієнту (СК).

Фото:Depositphotos

Річ у тому, що наприкінці минулого тижня під час верифікації МОН – завершального етапу перевірки достовірності даних вступників – виявили масові випадки необґрунтованого присвоєння приймальними комісіями вишів сільського коефіцієнту.

[L]"МОН виявило чималий список навчальних закладів (шкіл), які вочевидь не знаходяться на території населених пунктів сільської місцевості, але випускникам яких приймальні комісії присвоїли СК, який дорівнює 1,02. В такий перелік, наприклад, потрапили навчальні заклади (школи) великих міст – Києва, Івано-Франківська, Львова, Чернігова, Чернівців тощо (список таких шкіл оприлюднено на ДП "Інфоресурс")", – йдеться у повідомленні.

Лист з вимогою усунути порушення та провести повторну верифікацію присвоєння заявам вступників сільського коефіцієнту до 22:00 31 липня 2017 року МОН надіслав керівникам усіх вишів та директору ДП "Інфоресурс".

Вищим навчальним закладам дали час до 13:00 01 серпня, щоб завершити усі перевірки та внести коректні дані в ЄДЕБО.

Раніше міністр освіти Лілія Гриневич заявляла, що списки опублікують 1 серпня до 12:00.

Реклама:

Головне сьогодні