У Чилі відмовилися видобувати залізну руду через загрозу життю пінгвінів

— 22 серпня 2017, 12:30

Чилійський уряд відмовився від ухвалення плану на мільярди доларів щодо видобутку міді та залізної руди у регіоні Кокімбо.

Якщо придивитися, стане помітно, що пінгвін Гумбольдта усміхається - у Чилі йому майже нічого не загрожує. Фото d40xboy/Depositphotos

Причина – чилійці бояться, що він може негативно вплинути на екологічне становище, особливо на пінгвінів Гумбольдта, які перебувають під загрозою вимирання, йдеться на ВВС.

Компанія "Andes Iron" хотіла зайнятися видобутком металу та розбудовою порту, однак урядовці наполягли на тому, що проект не забезпечує належних гарантій безпеки довкілля.

[L]Кокімбо розташовується неподалік групи островів, які називають Заповідником пінгвінів Гумбольдта у Чилі.

На території островів живе близько 80% усієї популяції пінгвінів Гумбольдта у світі. Крім того, поблизу часто помічають рідкісні види китів та морських видр.

Міністр навколишнього середовища Марсело Мена розповів, що крім відсутності екологічних гарантій, нове будівництво могло загрожувати і здоров'ю мешканців Кокімбо.

За його словами, рішення було прийняте відповідно до даних, наданих 14 агенціями "без політичного впливу".

У Національному гірничому товаристві Чилі наполягають, що скасування проекту суттєво позначиться на видобувній промисловості країни.

ЗМІ відзначають, що гірничим компаніям дедалі важче отримати дозвіл через зростання зацікавленості збереженням довкілля з боку урядовців та громадськості.

Маючи нагоду, ділимося з вами кількома фото пінгвінів Гумбольдта. Чи любите ви їх тепер так само сильно, як про них піклуються у Чилі?

Фото yaratkan/Depositphotos
Фото phil_bird/Depositphotos
Фото scigelova/Depositphotos

Реклама:

Головне сьогодні