Як Матрос став Немо: Подружжя Макронів взяло собаку з притулку

— 28 серпня 2017, 18:31

У Франції президентська пара продовжила традицію і взяла з притулку собаку – метиса грифона і лабрадора чорного забарвлення.

У Франції президентська пара взяла з притулку собаку. Фото bfmtv.com

Про нового мешканця Єлисейського палацу пише 28 серпня видання Le Figaro.

Песика, якому заледве виповнилося два роки, подружжя Макронів забрало з притулку муніципалітету Ермере напередодні в неділю.

Глава Товариства захисту тварин (SPA) Наташа Аррі розповіла виданню, що Бріжит Макрон в приватному порядку приїжджала у притулок ще в серпні.

[L]"Вона провела дві години з тваринами. Бріжит сказала нам, що вона та її чоловік шукають собаку, щоб узяти з притулку", – розповіла Аррі.

Перша леді тоді розповіла про "свої критерії", а SPA взялося "шукати ідеального кандидата".

Після декількох тижнів пошуків організації трапився Матрос – пес, який опинився на вулиці приблизно рік тому в місті Тюль департаменту Коррез, мером якого свого часу був Франсуа Олланд.

"Реверанс історії, навіть якщо це просто збіг", – поділилася Аррі.

Повертаючись із своєї резиденції у вихідні пара Макрон зупинилася в притулку, щоб зустріти Матроса.

"Президент просто закохався", – розповідла Аррі. Тоді ж глава держави вирішив змінити ім'я собаки.

"Президент дуже любить роман Жюля Верна "20 000 льє під водою", в якому капітан Немо командує підводним човном "Наутілус", – пояснили в прес-службі Єлисейських полів.

Фото gmanews.tv

Наташа Аррі уточнила, що Макрон заплатив притулку 250 євро з власної кишені: "Він не захотів, щоб собаку подарували".

Журналісти зазначають, що тварина вже встигла познайомитися з членами уряду, оскільки її бачили на прогулянці учасників урядового семінару, який відбувся вранці в понеділок.

Фото gmanews.tv

У Єлисейському палаці до Немо жив чорний лабрадор Філе, яку екс-лідер Франції Франсуа Олланд отримав у подарунок від Федерації французьких ветеранів канадського міста Монреаля.

Реклама:

Головне сьогодні