Українські студенти вже вибороли 36 медалей на ХХІХ Всесвітній літній Універсіаді

— 29 серпня 2017, 17:51

Студенти українських вишів здобули чергові перемоги на ХХІХ Всесвітній літній Універсіаді, що проходить у місті Тайбей (Китай).

Фото mon.gov.ua

Наразі збірна України посідає 6 сходинку серед інших країн і має на рахунку 36 медалей, повідомляє МОН.

24 серпня вкотре переміг студент Рівненського державного гуманітарного університету Михайло Романчук, який вже має золоту та срібну нагороди з плавання.

Хлопець здобув чергове "срібло" на дистанції 800 метрів вільним стилем. На такій же дистанції студент Запорізького національного університету Сергій Фролов виборов "бронзу".

[L]Золоті нагороди України 25 серпня примножила студентка Харківської державної академії фізичної культури Ірина Деха. Дівчина стала чемпіонкою Універсіади з важкої атлетики у ваговій категорії до 90 кг.

Цього ж дня срібну скарбницю медалей України поповнила і студентка Тернопільського національного економічного університету Ольга Ляхова, що стала другою з бігу на дистанції 800 метрів.

Олена Колісниченко з Рівненського державного гуманітарного університету виборола "бронзу" на дистанції 400 метрів з бар’єрами.

У плаванні відзначився студент Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Г. Сковороди Андрій Хлопцов. Він здобув срібну медаль на дистанції 100 метрів батерфляєм.

26 серпня золоті нагороди для України принесли легкоатлетки, які виграли командний залік з ходьби на дистанції 20 кілометрів, та Інна Кашина, що має індивідуальне "золото" на цій дистанції. На такій же дистанції чоловіча збірна виборола бронзову медаль.

Фото mon.gov.ua

"Бронзу" також здобула з плавання і студентка Полтавського педагогічного університету ім. В.Г. Короленка Марія Лівер – вона перемогла на дистанції 50 метрів у стилі брас.

27 серпня десяте українське "золото" Універсіади вибороли майстри стрибків у воду.

Так, нагороди завоювали представники Луганського національного університету ім. Т. Шевченка Олександр Горшковозов та Анастасія Негода.

Студенти відзначилися чемпіонським результатом у командній серії МІКС (обидва учасники почергово стрибають тричі з триметрового трампліна і десятиметрової вишки).

У передостанній день Універсіади, 28 серпня, золоті медалі виграли українська команда художніх гімнасток та легкоатлетка Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова Оксана Окунєва. Дівчина стала першою у стрибках у висоту з результатом 197 сантиметрів.

Фото mon.gov.ua

Цього ж дня срібними медалістками стали команда легкоатлеток в естафеті 4х400 метрів та студентка Національного університету фізичного виховання та спорту Ірина Геращенко у стрибках у висоту.

Бронзові ж нагороди для України здобули жіноча команда з волейболу та ушуїстка з Національного університету фізичного виховання і спорту України Ілона Ольховик.

29 серпня українські студенти поповнили медальну скриню ще двома нагородами з художньої гімнастики.

Так, у вправах з булавами Катерина Луценко з Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту стала срібною призеркою. А у вправах з обручем вона виборола "бронзу".

ХХІХ Всесвітня літня Універсіада стартувала 19 серпня і закінчиться 30 серпня.

Реклама:

Головне сьогодні