"Наші внуки можуть їх не побачити": коали опинилися на межі вимирання

— 11 вересня 2017, 12:03

Австралійські коали знаходяться на межі вимирання.

Такими є дані нових досліджень спеціалістів Королівського товариства захисту тварин та австралійського підрозділу WWF, які цитує The Daily Mail.

Найбільше коали потерпають від вирубки евкаліптових лісів, у яких тварини звикли жити. Це змушує коал виходити у житлові райони для пошуку продовольства та перетинати небезпечні дороги.

Найбільше коали потерпають від вирубки евкаліптових лісів. Фото mvaligursky/Depositphotos

Тільки за останні два тижні серпня 2017 року тут на дорогах загинули 9 коал.

Захисники природи б'ють на сполох оскільки у районі поселення коал, де мешкає 300 тварин, в австралійському штаті Новий Південний Уельс, планують збудувати до 33 000 будинків.

"Ми усвідомлюємо необхідність додаткового житла, але хочемо, щоб були проведені відповідні екологічні обстеження, і щоб для коал створили належні умови для збереження майбутніх поколінь", – пояснює доглядачка дикої природи Клер Говер.

Вона уточнила, що популяція коал все знижується, і йде до того, що "наші внуки ніколи не бачитимуть їх у дикій природі".

"Ми не збираємося зупиняти прогрес, але ми повинні цінувати, наскільки вони вразливі", - додає координатор Сіднейської дикої природи Ронда Філіпс.

Реклама:

Головне сьогодні