Науковиця спростувала погляди скептиків кліматичних змін одним постом на Facebook

— 13 вересня 2017, 13:07

Канадська науковиця Катарін Гейхо спільно з чоловіком Ендрю Фарлі тривалий час займається питннями кліматичних змін та глобального потепління.

Катарін Гейхо. Фото time.com

Фахівчині доводилося часто зіштовхуватися із працями науковців, які заперечують зміни у природному середовищі, спричинені діяльністю людини.

Щоб спростувати хибні погляди, Гейхо написала пост у Facebook, додавши до нього витяги із дослідження кліматологів, опублікованих у виданні The Guardian.

За словами дослідниці, дуже просто заявляти про те, що дослідники кліматичних змін утискають думки тих, хто вважає, що загрози глобального потепління не існує, оскільки їх меншість.

Інше питання у тому, що люди, які заперечують зміни природнього середовища протягом останніх років, не можуть знайти наукового підтвердження своїх гіпотез, насправді оперуючи політичними гаслами.

[L]"Протягом останніх 10 років було як мінімум 38 наукових праць, у кожній із яких ішлося про різні причини, чому клімат не змінювався, а якщо таки змінювався, то не на шкоду і зовсім не через людську діяльність, – написала Гейхо.

Ніхто не чинив утиску на них. Ці матеріали можна легко знайти. Тож ми із колегою Расмусом Бенестадом проаналізували їх. Кожне із згаданих досліджень мало суттєву помилку – в узагальненнях, методології чи аналізі. Якщо їх виправити – усі результати таких розробок цілком вписуються у загальні висновки щодо негативних наслідків кліматичних змін".

За даними науковців, із проаналізованих робіт, що заперечують загальну думку про кліматичні зміни, 2-3% мали прийнятні аргументи, а 97% – уникали науково доведених фактів, вибірковий підхід до аналізу інформації та були поверхневими.

Раніше повідомлялося, що 2016 рік був найспекотнішим за останні 137. Однак літні рекорди 2016-го побив липень 2017 року.

Він став найгарячішим другим місяцем літа в історії та обійшов серпень 2016 року за найвищими температурними показниками.

Реклама:

Головне сьогодні