Скульптор із Луцька засадив соняхами узбіччя доріг до Києва та Львова. ФОТО

— 22 вересня 2017, 17:00

Волинський скульптор Василь Рижук посадив соняшники та чорнобривці на узбіччі швидкісних стратегічних автотрас.

Квіти Рижук посадив з помічницею, жителькою Луцька, Оленою Мацюк, повідомляє Таблоїд Волині.

"Скептики кажуть: що там садити? Мовляв, чорнобривці – то невибагливі квіти, нема труднощів. А я кажу: зачекайте, ви не праві. Якщо квіти не полити, не обкосити та доглянутиїх зі щирою душею та теплотою, вони ніколи не виростуть", – переконує чоловік.

Василь Рижук двічі був переможцем "Людини року Волинського краю", тричі лауреатом "Книги рекордів України".

У матеріалі волинського видання йдеться, що через особливе захоплення чоловіка називають "Василем сонячним чорнобривцем".

"Коли сію квіти, їх не одразу видно – швидше бур'яни зійдуть. Але якщо їх обробити, вчасно підлити та обкосити, то бур'яни зникають, а квіти цвітуть. Отак і в людському житті: бур’яни вилазять першими і нищать цвіт нації. Допомагаймо талантам, бо бур’яни самі зійдуть", – розповідає скульптор.

Рижук пригадує, що ідею засадити квітами узбіччя виникла під час Революції Гідності. Чоловік мав із собою прапор, на якому було написано: "За квітучу Україну, обніміться брати мої, молю вас, благаю".

Ініціативу із соняшниками і чорнобривцями він назвав "Квітучий прапор України".

Василь Рижук. Фото volyn.tabloyid.com

"Роздавав насіння соняхів і чорнобривців на Майдані для кожної області. Це теж спонукало назвати "Квітучим прапором України". Нині маю для кожної області по мішку насіння. Чесно кажучи, якби держава дозволила мені та дала трохи коштів, то зміг би уквітчати всі центральні автомагістралі України", – ділиться Рижук.

Реклама:

Головне сьогодні