Вчені кажуть, що ураган Ірма сильніший за всі бомби Другої світової війни

— 7 вересня 2017, 12:06

Ураган Ірма, який наразі прийшов на східне узбережжя Америки, настільки рекордний, що його руйнівна енергія більша, ніж сумарна сила всіх бомб, які використовувалися у Другій світовій війні.

Вчені кажуть, що ураган Ірма сильніший за всі бомби Другої світової війни

Це підрахував експерт із ураганів Керрі Емануель з МІТ, якого цитує The Independent.

Ірма має близько 7 трлн ват, що вдвічі перевищує енергію всіх бомб, що використовувалися у Другій світовій війні.

Станом на 7 вересня шторм вбив дев'ять людей і залишив 23 постраждалих на французьких острівних територіях, повідомив міністр внутрішніх справ Франції.

"Це поки що не є остаточним числом... ми не вивчили всі частини острова", – сказав префект Гваделупи Ерік Майре, додавши, що число загиблих, ймовірно, зросте протягом найближчих кількох годин.

[L]Ураган Ірма раніше описувався як "потенційно катастрофічний" шторм. Він отримав 5-ту категорію – найвища класифікація США для ураганів.

Шторм зачепив велику частину Пуерто-Ріко, пройшовся територією США сильним вітром та дощем, і пішов до Домініканської Республіки та Гаїті.

На сході влада намагалася допомогти невеликим островам Карибського басейну, спустошеним штурмовим вітром 185 км/год (298 км/год), тоді як люди у Флоріді кинулися готуватися до можливого прямого удару по Майамі.

Президент США Дональд Трамп схвалив екстрену декларацію для Віргінських островів і Пуерто-Рико, що дозволило Федеральному агентству з надзвичайних ситуацій та іншим агентствам перерозподілити кошти на боротьбу з наслідками.

Цікаво, що веб-сайт соціальної мережі Care2 створив петицію з проханням до Всесвітньої метеорологічної асоціації змінити назву "Ураган Ірма" на "Ураган Іванка", за іменем доньки президента Трампа.

Петиція, яка має набрати 10 000 підписів, вже зібрала понад 4 000 прихильників.

У зверненні сказано, що Іванка зробила мало, щоб переконати президента брати активну участь у зміні клімату, незважаючи на її обіцянку поговорити з її батьком про цю проблему.

Реклама:

Головне сьогодні