8 TED до Міжнародного дня дівчаток: супергерої, свобода і секс

— 11 жовтня 2017, 17:32

Світові потрібно більше супергероїв-дівчаток, не потрібно ставитись до них як до "слабкої" статі.

А ще жінки мають припинити боятись говорити, щоб не було соромно перед доньками в майбутньому і зрозуміти, чому від інтимної близькості повинні отримувати задоволення не лише чоловіки.

До Міжнародного дня дівчаток TED зібрав 8 промов про і для дівчаток.

ЯКЩО У МЕНЕ БУДЕ ДОНЬКА...

"Якщо я матиму доньку, замість "Мам" вона зватиме мене "Точка Б", тому що відтак вона знатиме що б не трапилося, вона завжди зможе знайти свій шлях до мене", – починає свій неймовірно поетичний і натхненний виступ Сара Кей.

У своїй промові Cара також пояснює важливість розмовної поезії.

МОЯ ДОНЬКА, МАЛАЛА

"В патріархальних суспільствах, коли народжується дівчинка, її народження ніхто не святкує. Їй ніхто не радіє, ні її батько, ні її мати. Приходять сусіди і висловлюють свої співчуття матері, і ніхто не вітає батька", – розповідає батько весвітньо відомої Малали Зіауддін Юзафзай.

Батько Малали розповідає неймовірну історію своєї доньки з батьківського боку, розказує про те, наскільки важко жити дівчаткам у патріархальних суспільствах і яких висот вони можуть досягти, коли матимуть свободу дій і думки.

ЗВ'ЯЗОК МІЖ БАТЬКОМ І ДОНЬКОЮ

Сім'я Стівена Аддіса запровадила чудову традицію: щороку батько фотографується з донькою в одному і тому ж місці. Здавалось би, що тут такого?

У короткому ролику батько дівчинки пояснює, як через роки зрозумів, що одними із найважливіших речей, які ми робимо, є спогади.

ЩО ВИ РОЗПОВІСТЕ СВОЇМ ДОНЬКАМ ПРО 2016?

"Доньку не хвилюватиме вигин ваших брів, вага вашого клатчу. Вона не запитуватиме, чи часто про вас згадували у медіа. Ваша донька, та, заради якої ви так багато пережили, запитає: що ти принесла, який дарунок, якому світлу ти не дала згаснути?".

Потужна промова Чінаки Годж про те, наскільки важливим для жінок є не боятись і не соромитись боротись за свої права – якщо не заради себе, то заради майбутніх доньок.

НАМ ТРЕБА БІЛЬШЕ СУПЕРГЕРОЇНЬ!

"Протягом наступних п'яти років Дісней, Warner Bros. та купа інших кіностудій збираються випустити більше 30 повнометражних фільмів з героями коміксів, і них рівно в 2 головна роль буде в жіночого персонажа.

Жінки також будуть в інших фільмах, але вони будуть подругами, членами команд, але не головними персонажами".

Крістофер Белл про те, чому важливо, щоб у світі було більше супергероїнь.

ЩОБ ВИХОВАТИ ХОРОБРИХ ДІВЧАТ, ЗАЛУЧАЙТЕ ЇХ ДО ПРИГОД

"Моя подруга пожалілась мені, що її донька страшна боягузка, так, дочка була налякана, більше того, батьки були налякані. Більшість того, що вони їй казали, коли вона була надворі, починалось із: "Будь обережна", "Стережись" або "Ні".

Мої друзі не були поганими батьками. Вони лише робили те, що робить більшість батьків: застерігали своїх доньок набагато більше, ніж синів".

Пожежниця і мандрівниця Керолайн Пол про те, чому вважати дівчаток тендітнішими і оберігати їх більше, ніж хлопчиків – погано.

СИЛЬНИЙ ВІРШ ПРО ТЕ, ЯК ЦЕ - БУТИ ТРАНССЕКСУАЛОМ

Лі Мокоб – хлопчик, який раніше був дівчинкою. У своєму вірші він розповідає про те, як вважав свій стан вадою, терпів знущання у школі і хвилювався через осуд суспільства.

ЩО ДУМАЮТЬ ДІВЧАТА ПРО ЇХНЄ ВЛАСНЕ ЗАДОВОЛЕННЯ СЕКСОМ

Пеггі Оренштейн декілька років спілкувалася з дівчатками від 15 до 20 років про їхній сексуальний досвід.

У своїй промові розповідає про те, чому дівчата досі соромляться своїх геніталій і вважають, що інтим – це про задоволення чоловіка, а не їх самих.

Реклама:

Головне сьогодні