Хочете виглядати молодше? Намалюйте яскравіше брови, каже дослідження

— 22 жовтня 2017, 10:30

Деякі риси обличчя, такі як губи та брови, з віком стають менш помітними. Тому люди сприймають обличчя з більшим контрастом, як молодші.

Хочете виглядати молодше? Намалюйте яскравіше брови, каже дослідження. Фото DmitryPoch/Depositphotos

До такого висновку дійшли дослідники із американського Gettysburg College, які опублікували своє дослідження в журналі Frontiers in Psychology.

Науковці за допомогою комп’ютерної програми проаналізували фотографії 763 жінок з різними тонами шкіри у віці від 20 до 80 років.

Аналізували контрастність обличчя: як сильно очі, губи та брови виділяються через різницю в кольорі з навколишньою шкірою.

Молоді жінки мають більше контрасту на обличчі, а жінки старшого віку – менше. Особливо зменшується контраст у районах навколо рота та брів.

Далі дослідники відредагували деякі з фотографій, створюючи дві майже однакові версії кожного обличчя з різним рівнем контрастності.

Дослідники відредагували деякі з фотографій, створюючи дві майже однакові версії кожного обличчя з різним рівнем контрастності

Вони показували ці фотографії добровольцям і просили вибрати молодше обличчя.

Майже 80% людей вказали на більш контрастні обличчя.

Автори пишуть у своїй роботі, що результати були подібними для осіб з різними етнічними ознаками. А це свідчить про "крос-культурний" ефект.

[L]Будь-хто, хто коли-небудь відфільтровував себе в Instagram, не буде здивований цим дослідженням.

Але результати також можуть допомогти пояснити, чому люди часто використовують макіяж, щоб виглядати молодше.

Дослідження не передбачало макіяжу, однак доцент психології Річард Расселл каже, що змінювали світлини дуже подібно до того, як наносять грим.

Найбільшим сюрпризом для вчених була сила брів.

Дослідники говорять, що для жінок усіх етнічних груп їх колір, який вицвітає з віком, дійсно змушує виглядати старше.

Незважаючи на те, що дослідження проводилося лише серед жінок, результати також можуть застосовуватися і до чоловіків, бо у них є ті самі тенденції до вікової пігментації.

Реклама:

Головне сьогодні