Перше побачення та 8 ознак, що на друге ліпше не йти

Ми часто боїмося судити людину за першим враженням про неї. Але експерти кажуть, бувають випадки, коли це можна і треба робити.

Уже на першому побаченні ви можете помітити "тривожні дзвіночки", після яких варто якщо не чимдуж тікати, то принаймні не домовлятися про другу зустріч.

Про це пише The Huffington Post.

1

Коли людина погано говорить про своїх колишніх

"Прислухайтеся, як вони говорять про своїх значущих колишніх. Можете розслабитися, якщо в розмові вони беруть на себе частину відповідальності за те, що їхні відносини зіпсувалися. Не більше, не менше… Якщо звинувачують або лають колишнього чи колишню – пам’ятайте, ви – наступні, коли між вами виникне конфлікт", - попереджає психолог Маргарет Разерфорд.

"Перші побачення – час для того, щоби справити якнайкраще враження, а вони замість цього використовують його, аби ображати колишніх. Візьміть це до уваги – і чимдуж тікайте", - каже вона.

2

Коли вони говорять про себе – і лише про себе

Це може вказувати на те, що перед вами зациклена на собі людина чи взагалі нарцис. Натомість хороший знак – коли людина більше запитує про вас, ніж розказує про себе.

"Чи людина уважна, коли ви говорите? Чи дивиться вам у вічі? Чи не перебиває? Підтримує розмову або змінює тему? Чи відчуваєте ви, що вас чують, і що те, що ви кажете, має для людини значення? Все це важливо взяти до уваги", - зазначає психолог, спеціаліст по роботі з парами Сюзан Піс Гадуа.

3

Коли людина грубо поводиться з обслуговуючим персоналом

Людина визвірилася, варто було офіціантові припуститися помилки? Те, чому ви стали свідком, може бути індикатором того, якою ця людина буде через рік чи через десять – навряд чи доброю, терплячою та співчутливою.

4

Коли людина перебирає з алкоголем

"Більше двох порцій алкоголю можуть вказувати на нездорові стосунки з ним, низьку самооцінку чи погані соціальні навички", - пояснює Гадуа.

Більше того, поспостерігайте, як п’є ваш новий знайомий чи знайома. Робить великі ковтки, немовби стараючись швидше упоратися з ніяковістю за допомогою "соціального лубриканту", чи цідить поволі, намагаючись не пропустити ні слова з того, що ви кажете?

5

Коли людина погано сприймає розбіжності в поглядах

Причому недобрим знаком є, й коли людина боїться конфронтації та уникає спірних тем – вам же не хочеться мати безхребетного партнера – і коли вона конфліктна та за будь-яку ціну відстоює свою точку зору.

6

Коли людина відмовляється визнавати свою помилку

"Одне з найпоширеніших джерел незгоди в стосунках - коли партнери не бажають визнавати, що припустилися помилки. Якщо під час побачення виникає момент, коли людина схибила, але не визнає цього – або негарно поводиться в такий момент – зверніть увагу", - рекомендує психолог Курт Сміт.

7

Коли людина вважає прийнятним "зникати"

Тобто просто мовчки пропадати замість того, щоби чесно сказати людині, що не хоче більше з нею бачитися. Коли новий знайомий чи знайома зізнаються вам, що так чинили, це може вказувати на те, що цій особі бракує співчуття до почуттів інших.

8

Коли людині з вами нудно

"Якщо у вас зав'яжуться стосунки, і ви деякий час будете разом, вам хотітиметься, щоби під час конфліктів, яких не уникнути, людина слухала вас із повагою, добротою і цікавістю... Резюмуємо: вам захочеться мати поруч того, хто ставитиметься до вас добре на першому побаченні та решту життя", - зазначає психолог Джинні Інгрем.

Нагадаємо, також важливо знати ознаки емоційного маніпулятора, щоби не потрапити до нього в тенета.

Фото Depositphotos

Реклама:

Головне сьогодні