Facebook просить надсилати оголені фото для захисту від порнопомсти

— 10 листопада 2017, 12:44

Соцмережа Facebook розпочинає в Австралії пілотну програму боротьби з порнопомстою – публікацією інтимних фотографій та відео без згоди.

Фото VadimVasenin/Depositphotos

Користувачі соцмережі, які надсилали своїм партнерам чи колишнім знімки інтимного характеру, переживають, що ті можуть поширювати фото для того, щоб їм помститися, йдеться на The Guardian.

Тож у Facebook вирішили створити спеціальний інструмент, що допоможе шифрувати такі світлини у Messenger.

Він "хешуватиме" зображення – перетворюватиме їх у спеціальний діджитал-відбиток, який можна буде застосовувати для визначення і блокування будь-яких спроб повторного завантаження світлини пікантного вмісту.

Пілотний проект у Австралії відбувається за підтримки урядової агенції на чолі з комісаркою онлайн-безпеки Юлією Інман Грант.

За словами Грант, нововведення дозволить потенційним жертвам "фотообраз" не дати світлинам потрапити у Facebook, Instagram чи у Messenger без їхньої згоди.

[L]Під час пілотного автралійського проекту, користувачі мають перш за все заповнити онлайн-форму на сайті Служби онлайн-безпеки Австралії.

Потім їм запропонують надіслати фотографії, які їх непокоять. Світлини користувач муситиме відправити у Messenger самому собі.

Далі працівники Служби попросять дозволу на аналіз та обробку цих даних у Facebook.

Коли соцмережа отримає таке сповіщення, працівники Служби онлайн-безпеки отримають доступ до повідомлень із фото, які користувач надіслав сам собі та "захешують" їх, щоби знімки більше не можна було завантажити чи поширити.

Facebook зберігатиме ці світлини протягом короткого період часу, перш ніж видалить. Це потрібно, аби дотриматися усіх умов політики компанії.

Згідно з доповіддю Інституту досліджень суспільства у США за 2016 рік приблизно 4% інтернет-користувачів США стали жертвами порнопомсти.

Якщо брати до уваги лише жінок віком до 30 років – ця частка зростає до 10%.

Реклама:

Головне сьогодні