Батьки домоглися скасування заборони носити хрестики у дитсадку на Київщині

— 14 листопада 2017, 15:00

У дитячому садочку "Іскорка" міста Боярки директорка заборонила носити хрестики. Батьки залучили церкву і домоглися скасування наказу.

[L]Для родичів вихованців закладу було оприлюднено окремий наказ завідувачки закладу Наталії Ковальчук, світлину якого у Facebook виклав отець Флавіан Гоженко.

У документі прописано, що дітям заборонено носити прикраси – ланцюжки, сережки, хрестики на нитці, годинники та смарт-годинники задля безпеки та збереження цінних речей.

За даними отця Флавіана, якщо батьки вихованців "Іскорки" одягали хрестики, то за вказівки директора, вихователі їх знімали.

Через три дні після оприлюднення наказу, батьки могли ознайомитися із новим – про скасування заборони. Директорка закладу також зобов'язала вихователів не знімати прикрас із дітей у дошкільному закладі.

Фото facebook.com. Для збільшення натисніть на зображення

Тим часом, у Департаменті освіти і науки Київської облдержадміністрації вкаали на неправомірність наказу про заборону носіння вихованцями дошкільного навчального закладу "Іскорка" у місті Боярка прикрас.

Про це повідомила прес-служба УПЦ МП.

Головна спеціалістка відділу дошкільної освіти департаменту освіти і науки КОДА Любов Ківшар повідомила про те, що директор дошкільного навчального закладу, яка видала наказ, може понести дисциплінарну відповідальність.

"Він неправомірний, не передбачений жодними нормативно-правовими документами. Питання про притягнення директора дитсадка буде вирішувати відділ освіти Департаменту освіти і науки Київської обласної адміністрації. Якщо вирішимо, що такий наказ матиме наслідки і вона заслуговує на покарання, винесемо відповідне рішення", – повідомила Ківшар.

Реклама:

Головне сьогодні