Виконавець ролі Бората заплатить за чехів у купальниках, затриманих у Казахстані

— 22 листопада 2017, 11:03

Британський комік Саша Барон Коен, відомий за роллю казахського журналіста Бората в однойменному фільмі, оголосив, що сплатить штраф за чеських туристів, яких затримали в Астані.

Фото fergananews.com

Шістьох чехів, які 10 листопада робили знімки у світло-зелених купальниках Бората і перуках у фотозоні "I love Astana", затримали за "дрібне хуліганство", йдеться на сайті ІнформБюро Казахстану.

Спеціалізований адміністративний суд Астани у той же день розглянув адміністративну справу і виніс рішення.

Тепер кожен із шести туристів повинен заплатити штраф розміром в 22,5 тисячі тенге (близько 1800 гривень).

На інцидент відреагував актор Саша Барон Коен, образ якого скопіювали горе-туристи.

[L]"Надішліть мені подробиці та докази, що це були ви, і я оплачу штраф", – написав Коен у Facebook.

Він також вказав адресу електронної пошти: [email protected] (адреса перекладається як "заарештовані за носіння вашого манкіні").

Комедійний фільм "Борат: культурні дослідження Америки на користь славної держави Казахстан" вийшов у 2006 році.

За сюжетом псевдо-документальної комедії, журналіст із Казахстану Борат Сагдієв їде у Каліфорнію, щоб зняти документальний фільм.

Під час перебування в США Борат дивиться епізод телесеріалу "Рятувальники Малібу" і відразу закохується в Памелу Андерсон.

Иностранцы, переодевшиеся в купальники в стиле "Борат", сразу же были задержаны полицией и доставлены в отделение полиции УВД района Есиль. В Астане 10 ноября 6 граждан Чехии были задержаны полицией за фотографирование в непристойном виде. Мужчины в костюмах, очень напоминающих "купальник Бората", названный так из-за одноименного персонажа нашумевшего фильма, устроили фотосессию на парковке ЭКСПО около надписи "I love Astana". "В пятницу на территории парковки возле ЭКСПО были задержаны граждане Чехии, которые фотографировались в непристойном виде. По данному факту возбуждено административное производство по статье 434 административного кодекса " Мелкое хулиганство" и материалы дела отправлены в суд для принятия решения", – сообщила руководитель пресс-службы ДВД столицы Софья Кылышбекова. Специализированный межрайонный административный суд города Астаны в тот же день рассмотрел административное дело и вынес решение. Все граждане Чешской Республики понесли административное взыскание в виде штрафа в 10 МРП (около 22 с половиной тысяч тенге), уточнили в пресс-службе суда. ______ Материал взят у @zhaloby_astana ______ Подпишись на нашу резервную страницу @zhest_kz_new

A post shared by Жесть в Казахстане (@zhest_kz) on Nov 13, 2017 at 5:50am PST

У Казахстані фільм офіційно не заборонений, проте представник МЗС Казахстану Ержан Ашикбаєв публічно висловив надію, "що компанії-прокатники будуть відповідальними і не показуватимуть цей фільм".

Пізніше влада визнала, що фільм "Борат" забезпечив Казахстану непогану рекламу. Потік туристів в країну значно зріс.

Реклама:

Головне сьогодні