Чому у Великій Британії пропонують заборонити блискітки

— 22 листопада 2017, 13:32

На перший погляд нешкідливі блискітки, які використовуються для розваг та у декорі, завдають серйозних збитків довкіллю.

Фото Iniraswork/Depositphotos

Саме тому науковці Великої Британії запропонували заборонити їхнє виробництво, йдеться на The Independent.

Річ у тому, що блискітки виготовляють із пластику, а маленький розмір робить їх екологічно небезпечними – особливо для Світового океану.

"Як на мене, потрібно повінстю заборонити виготовлення і використання блискіток, тому що це мікропалстик", – пояснила екологічний антрополог Університету Мессі, доктор Трісія Фарреллі.

Мікропластиком називають фрагменти цього матеріалу, розміром до 5 міліметрів у довжину.

[L]Його небезпека у тому, що потрапляючи у навколишнє середовище, він становить сильну небезпеку для мешканців Світового океану, оскільки вони випадково споживають його зі звичною для себе їжею.

Фахівці знаходили мікропластик у всіх – від планктону до китів. У багатьох випадках наслідки потрапляння його в організм були фатальними.

Британські науковці наводять статистику, що пластик знаходили у шлунку однієї з трьох виловлених риб у країні.

Кількість мікропластику у Світовому океані, за різними оцінками, становить 51 трильйон фрагментів.

З огляду на дослідження наукоаців, у Британії хочуть заборонити мікропластик уже у 2018 році.

Щоб уберегти Світовий океан від пластику, природоохоронна організація Грінпіс зняла рекламу, альтернативну до відомого новорічного відео кока-коли.

Цим роликом Грінпіс хотів показати – щохвилини у Світовий океан потрапляє пластику стільки ж, скільки може вмістити одна вантажівка із реклами "Свято наближається".

Реклама:

Головне сьогодні