Робот Jibo розробників зі Львова потрапив у топ-25 винаходів за версією TIME  

— 27 листопада 2017, 17:27

Робот Jibo, до роботи над яким долучилися розробники зі Львова, увійшов до списку 25 найкращих винаходів 2017 року за версією журналу TIME і потрапив на обкладинку видання.

Фото time.com

Про це розповіли у Львівському ІТ Кластері, куди належить компанія Waverley Software, яка частково займалася проектом.

Jibo – стаціонарний робот для дому, який взаємодіє з людьми.

Він може розпізнавати обличчя та голос, запам’ятовувати людські жарти, і таким чином будувати справжні стосунки.

Фото ibtimes.com

Він реагує на довколишнє середовище – рухами та звуками, може фотографувати людей, нагадувати про важливі події чи розповідати про погоду.

ВІДЕО ДНЯ

ІТ компанія Waverley Software займається розробкою мобільних аплікацій, дизайном та розробкою cloud рішень. Офіси компанії розташовані в США, Україні та В’єтнамі.

Фото mshcdn.com

В українському офісі Waverley Software три команди провідних спеціалістів працюють з Jibo.

Робот складається з багатьох компонентів, одна з яких – серверна інфраструктура, що забезпечує передачу даних і зберігає особистість робота.

Фото cbsistatic.com

[L]Серед інших винаходів у ТОП 25 від журналу TIME – окуляри eSight3, які допомагають орієнтуватися в просторі людям з порушенням зору; горня для кави чи чаю Ember Mug, яке підтримує ідеальну температуру напою.

Також у топ-25 потрапили ліфти Thyssenkrupp MULTI, які пересуваються в різних напрямках, не лише по вертикалі, а й по горизонталі; смартфон Apple iPhone X; хіджаб для мусульманок, які займаються спортом Nike Pro Hijab та інші.

Реклама:

Головне сьогодні