Володимира Великого посадили за кермо, щоб нагадати про безпеку на дорозі. ВІДЕО

— 30 листопада 2017, 11:56

Соціальний проект Національної поліції України та Консультативної місії ЄС в Україні "Керуй!" показав перший ролик кампанії, що закликає дотримуватися правил дорожнього руху.

У відео знялися відомі українські актори, музиканти й телеведучі, серед яких Ольга Сумська, Олександр Пономарьов, Олександр Педан і Тімур Мірошниченко.

Скріншот із відео

2017 рік, за даними Нацполіції, встановив рекорд в історії України за кількістю ДТП.

Станом на 20 листопада 2017 року трапилося 114559 аварій. Понад 31 тисяча людей постраждали від ДТП, 3008 людей загинуло.

[L]"Наразі ситуація на дорогах стала критичною, але ми вважаємо, що можемо її здолати, об'єднавши наші зусилля. У нас надто велична історія, щоб порушувати прості правила!" – розповіли організатори проекту на Facebook.

Щоб нагадати про давню історію України, якою не варто гребувати, творці ролика залучили до нього персонажа Роксолани, яка сідає в одне авто із виконавицею ролі дружини султана Ольгою Сумською. Повз авто у заторі проходить Богдан Хмельницький на коні, а Володимир Ведикий із дерев'яним хрестом навіть сідає за кермо, правда спершу хрестить салон машини.

Олександр Педан у відео плутає Гоголя зі своїм колегою Сергієм Притулою, а ведучий Євробачення Тімур Мірошниченко звітує перед Тарасом Шевченком, чи гудуть в Україні хрущі й чи живуть люди щасливо.

"У нас надто велична історія, щоб порушувати", – йдеться у відео.

Реклама:

Головне сьогодні