Зірки Голлівуду заснували рух проти сексуального насильства

— 2 січня 2018, 10:11

В США актриси театра і кіно, працівники кіноіндустрії та телебачення заснували рух проти сексуального насильства і дискримінації.

Проект Time's Up ("Час вийшов") об'єднав близько 300 зірок.

Серед них, зокрема, Меріл Стрип, Наталі Портман, Риз Уізерспун, Емма Стоун, Ешлі Джадд, Єва Лонгорія, Керрі Вашингтон, Алісса Мілано та Мэгги Джилленхол.

Проект Time's Up ("Час вийшов") об'єднав близько 300 зірок

1 січня вони опублікували в газеті The New York Times заклик підтримати їх і пожертвувати гроші в фонд, який буде надавати юридичну підтримку жертвам сексуальних злочинів.

Time's Up вже удалося зібрати більше 13 мільйонів доларів.

Засновники проекту закликають боротися з проблемами гендерної нерівності, щоб більшість жінок займали керівні посади та мали оплату праці на рівні з чоловіками.

Для цього Time's Up має намір домогтися прийняття більш суворих законів у сфері захисту від заподіювання та дискримінації.

[L]Нагадаємо, в останні місяці в США розгорілася низка скандалів щодо сексуальних домагань в кіноіндустрії.

15 жовтня відома актриса Аліса Мілано ініціювала флешмоб #MeToo.

"Якщо ви постраждали від сексуального домагання чи нападу, напишіть "Я теж" (MeToo) у відповідь на цей твіт, ми побачимо реальний масштаб проблеми".

Вона зробила це у відповідь на публічні зізнання ряду кінозірок про сексуальні домагання одного з найвпливовіших продюсерів Голлівуду Гарві Вайнштейна.

Про його домагання розповіли Ешлі Джадд, Єви Грін, кінозірки Гвінет Пелтроу та Анджеліна Джолі, Кара Делевінь, зірка "Кримінального чтива" Розанна Аркетт, французька актриса Жюдіт Годреш та інші.

Єва Грін публічно зізналася, що їй довелося фактично тікати від Вайнштейна, коли він чіплявся до неї під час ділової зустрічі в Парижі.

Пелтроу розповіла, що продюсер запросив до свого готельного номеру, буцімто на робочу зустріч, та зненацька повів її до своєї спальні "для масажу".

Вперше про Ванштайна розповіли у статті в The New York Times.

Там йшлося про те, що оскароносний продюсер десятиріччями сексуально домагався та купував мовчання своїх жертв.

З публічних зізнань зірок флешмоб розрісся до світового явища, який піднімає питання сексуальних домагань.

Людей, котрі відкрито виступили проти сексуального домагання, започаткувавши флешмоб #MeToo, журнал TIME номінував "Людиною року".

Реклама:

Головне сьогодні