У США одружилися армійські капітани-геї, щоб довести свою нормальність

— 23 січня 2018, 11:11

Два армійські капітани одружилися та стали першою одностатевою родиною у військовій академії Сполучених Штатів.

Даніель Холл, 30 років, і Вінсент Франчіно, 26 років, оголосили про свою любов один до одного перед родиною та друзями у каплиці академії, пише The Independent.

Два армійські капітани одружилися та стали першою одностатевою родиною у військовій
академії Сполучених Штатів

Вони вперше зустрілися у Вест-Пойнті у 2009 році. Тоді Франчино був ще першокурсником.

Символічно, що їх перше побачення відбулося аж у 2012 році, буквально через кілька місяців після того, як у США скасували політику "Не проси, не кажи", яка забороняла відкритим гей, лесбіянкам та бісексуалам служити в армії.

Військовослужбовці є пілотами вертольотів Апачі, і зараз вони обидва приквартировані до бази Форт-Бліс у Техасі.

На церемонії обидва капітани були у формі, а покинули каплицю під дугою із сабель, які тримали кілька гостей, в тому числі їх колеги військовослужбовці.

[L]Даніель та Вінсент переконані, що їх церемонія є орієнтиром нормальності як для військових, так і для суспільства ЛГБТ в США.

"Я сповідую філософію Харві Мілка (перший відкритий гей обраний посадовою особою в Каліфорнії, - ред.). Це важливо, бути нормальним прикладом, ­- пояснює Холл.

Чим більш помітною ми є спільнотою, тим більше людських зв'язків ми робимо, тим більше прогресу і союзників ми маємо як спільнота".

Він також розповів, що після одруження вони з чоловіком отримали багато листів від молодих хлопців та батьків гей-підлітків, які розповідають про свій досвід.

Як відомо, у липні минулого року президент США Дональд Трамп заявив, що планує заборонити трансгендерним особам вступати в лави армії, хоча раніше своїми рішеннями це дозволили два федеральні суди.

Реклама:

Головне сьогодні