"Пишаюся піонеркою секс-здоров’я": Джонсон про звістку, що є нащадком мумії з Базеля

— 26 січня 2018, 11:39

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон відгукнувся на приголомшливу новину про те, що є правнуком базельської мумії у сьомому коліні.

Фото businessinsider.com

Науковці швейцарського міста Базель зробили несподіване відкриття – виявилося, що жінка, чиї рештки знайшли у 1975 році під час реставрації церкви Барфюсер, була прабабусею в сьомому коліні нинішнього міністра закордонних справ Великої Британії Бориса Джонсона, повідомляє ВВС.

"Дуже радий дізнатися про мою далеку пра-пра "мумію-бабусю" – піонерку в галузі сексуального здоров’я. Дуже пишаюся", – відреагував на звістку Джонсон у Twitter.

Річ у тім, що все тіло мумії було вкрито ртуттю, великими дозами якої з кінця XV століття і аж до XIX зазвичай лікували сифіліс.

Токсична ртуть швидше вбивала, ніж лікувала, але її наявність в організмі жінки допомогла зберегти рештки тіла.

[L]Надгробка у її могили не було, однак первісний аналіз деревини труни вказав на XVI століття. У 2017 році науковці з'ясували, тіло вже одного разу знаходили – в 1843 році.

Записи, що належали до XIX століття, наштовхнули істориків на думку, що мумія належала до відомої в Базелі сім'ї Бішофф. Базельські науковці змогли витягти ДНК з великого пальця ноги мумії.

Далі незалежна група вчених порівняла ці зразки з ДНК та тести живих нащадків родини Бішофф.

Результат з 99,8% ймовірністю показав, що всі нащадки цієї сім'ї, як і мумія, є родичами по лінії матері.

Анна Катаріна Бішофф та Борис Джонсон. Фото politico.eu

Виявилося, що мумія – це Анна Катаріна Бішофф, яка народилася в Базелі в 1719 році і померла у 1787.

У неї було 7 дітей, та тільки 2 дожили до зрілого віку. Її донька Анна вийшла заміж за Крістіана Хуберта Барона Пфеффеля фон Крігельштайна.

П'ять поколінь потому Марія Луїза фон Пфеффель вийшла заміж за Стенлі Фреда Вільямса.

Їхня донька Івонн одружилася із Османом Вілфрідом Джонсоном Кемалем, а син цієї пари, Стенлі Джонсон, є батьком міністра закордонних справ і колишнього мера Лондона Бориса Джонсона.

Реклама:

Головне сьогодні