Кабмін встановив надбавку вчителям у спецшколах та інклюзивних класах

— 15 лютого 2018, 14:17

Вчителі підготовчих класів спецшкіл, педпрацівники і помічники вихователів в інклюзивних класах (групах) усіх освітніх закладів України отримуватимуть 15% та 20% надбавку.

Відповідне рішення ухвалив Кабмін, передає прес-служба МОН.

Фото: Wavebreakmedia/ Depositphotos

Відтепер вчителі в підготовчих класах спецзакладів загальної середньої освіти отримуватимуть 20% доплати за класне керівництво.

Педагоги таких класів матимуть 15% надбавки за перевірку зошитів.

Окрему доплату в граничному розмірі 20% встановили для педпрацівників та помічників вихователів, які працюють в інклюзивних класах чи групах.

Це поширюватиметься на заклади дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

[L]– Так ми зможемо усунути нерівність в оплаті праці тих вчителів, які працюють в підготовчих класах спеціальних шкіл, – пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Річ у тому, що з 1 вересня 2014 року в таких школах поетапно впроваджуються нові навчальні плани, розраховані на те, що в структурі початкової школи є підготовчий та 1-4 класи.

Тобто термін навчання становить 5 років, що дозволяє забезпечити дітям достатню кількість часу і для засвоєння навчального матеріалу, і для корекційно-розвиткової роботи.

– Незважаючи на те, що підготовчі класи були відкриті, умови роботи в них були гірші, тепер же ми врегулювали питання необхідних надбавок, – додала Гриневич.

Реклама:

Головне сьогодні