Норовірус вражає Олімпіаду: Швейцарський лижник, що катався на ескалаторі – перша жертва

— 16 лютого 2018, 13:41

Двом швейцарським лижникам офіційно підтвердили, що вони є першими учасниками Олімпійських ігор-2018 у Пхьончхані, ураженими спалахом норовірусу.

Лижник Фабіан Бош. Фото perspactives.com

Двох фрістайл-лижників ізолювали від решти олімпійської збірної Швейцарії після перших симптомів – нудоти й послаблення, йдеться на The Daily Mail.

Один із шпиталізованих спортсменів – Фабіан Бош, його відео катання на ескалаторі стало дуже популярним у мережі протягом кількох останніх днів.

Зараз ідеться про те, що південнокорейська влада приховала перші спалахи вірусу, які відбулися ще до початку Олімпійських ігор.

Виявилося, що більш ніж 200 людям діагностували норовірус – вони працювали в охороні Олімпіади та в інших службах персоналу Ігор.

Норовірус – розповсюджене інфекційне захворювання, яке викликає у хворого блювоту й діарею, однак не потребує серйозного лікування.

Більшість людей відновлюються після цього недуга через кілька днів.

[L]До 16 лютого ніхто із спортсменів не скаржився на подібні симптоми.

"Усі решта – в порядку, ми зробили усе, що змогли. Ми їзолювали двох спортсменів від решти команди, тепер їм просто потрібно одужати", – розповів представник збірної Швейцарії.

У коментарі олімпійської збірної Швейцарії також ідеться, що спорстмени, уражені норовірусом, все одно можуть брати участь у змаганнях, якщо їхнє фізичне здоров'я дозволятиме й вони дотримуватимуться усіх заходів безпеки.

Змагання з лижного фрістайлу розпочалися 9 лютого і триватимуть до 23 лютого.

Аби попередити подальше поширення вірусу, учасникам спортивних змагань порадили частіше мити руки та триматися подалі від великих скупчень людей.

Реклама:

Головне сьогодні