Навіщо у Лондоні повторили ідею з фільму "Три білборди за межами Еббінга, Міссурі". ФОТО

— 16 лютого 2018, 15:25

У різних місцях столиці Великої Британії почали з'являтися червоні білборди, схожі на ті, що розмістила героїня фільму Мартіна Макдонаха "Три білборди за межами Еббінга, Міссурі", аби домогтися розслідування справи своєї доньки.

Фото justice4grenfell.org

На одному із білбордів у Лондоні написано "71 загиблий", на другому – "Досі жодного заарештованого?", на третьому – "Як так?", йдеться на The Mashable.

У фільмі Мартіна Макдонаха "Три білборди…" йдеться про те, як мати зґвалтованої і вбитої дівчини намагається змусити поліцію розслідувати цей злочин.

Кадр з фільму. Фото tampabay.com

Вона купує місце на трьох білбордах на в’їзді в Еббінг. На них написано: "Була зґвалтована, поки вмирала", "Досі нікого не заарештували?" та "Як так вийшло, шериф Віллоубі?".

Цю ідею перейняли собі британські активістки Justice4Grenfell, аби привернути увагу до розслідування пожежі в багатоповерхівці Grenfell Tower у Лондоні.

Фото justice4grenfell.org

Вона сталася у 24-поверховому будинку у червні 2017 року через несправність електромережі. Її не могли загасити майже 60 годин.

Під час пожежі загинула 71 людина і ще 70 були травмовані.

Фото justice4grenfell.org

Імена винних у цій історії досі не названі. Люди, які втратили житла влітку, досі лишаються без даху над головою.

За словами активісток, вони зробили три білборди, аби цей випадок не забувся й громадськість дотисла завершення цієї справи.

Фільм "Три білборди за межами Еббінга, Міссурі" претендує на "Оскар" у кількох номінаціях.

Із переліком номінантів можна ознайомитися за лінком.

Реклама:

Головне сьогодні