Рада не захотіла заборонити жебракування з тваринами і фото зі звірями на вулицях

— 17 квітня 2018, 18:01

Верховна Рада не проголосувала за законопроект, який забороняє жебракувати з тваринами, циркові номери зі звірями та вогнем, а також фото з дикими тваринами на вулиці.

Фото veloliza/Depositphotos

За законопроект Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу)" у першому читанні не назбиралась достатня кількість голосів.

У законопроекті є ряд важливих норм по захисту прав тварин.

За документом, щоб каструвати, таврувати, біркувати чи для знероження тварини потрібно було б давати їй знеболювальне.

Він чітко забороняє жебракування з домашніми тваринами.

Якби його ухвалили, то у під час спортивних, видовищних заходів, відео- та фотозйомок з використанням тварин людям забороняли б використовувати проти них електрошок, вогонь, гострі предмети, голодування, нанесення ударів тощо.

Законопроект забороняє використовувати в цирках виступи з тваринами з використанням вогню, а в населених пунктах не можна було б надавати фотопослуги з дикими тваринами, крім зоопарків, цирків та дельфінаріїв.

[L]Документ передбачає, що зоопарки, цирки та дельфінарії повинні мати 1 день на тиждень, коли тварини відпочивають від виступів, дресирування.

Законопроект забороняє оприлюднення (публікації з описом, візуально чи аудіо демонстрації) вбивства тварини та його пропаганди чи реклами та закладає ряд інших важливих новацій, включно зі штрафами.

Наразі його відклали на невизначений термін на доопрацювання.

Реклама:

Головне сьогодні