Грудне вигодовування – частина культури: новації вишу у США

— 25 квітня 2018, 11:23

Грудне вигодовування несе користь для здоров'я немовлят і їх матерів. Незважаючи на це, матері часто стикаються з вибором між вигодовуванням та навчанням або роботою.

Фото MitaStockImages/Depositphotos

Деякі університети пропонують неофіційні простори для грудного вигодовування, змушуючи студентів шукати приватність у спеціально невідведених для цього місцях.

Іноді офіційне приміщення для годування – це колишня шафа, обладнана кріслом і знаком "Не турбувати" на дверях.

Часто єдине місце для грудного вигодовування на території університетів – це приміщення для вигодовування грудьми, що знаходиться у віддаленій точці.

[L]На щастя, це вже не проблема Південного державного університету Коннектикуту в Нью-Хейвені, пише The Washington Post.

Розуміючи, що насправді грудне вигодовування ніколи не було інтегровано у культуру території університету, та усвідомлюючи важливість створення сімейно-дружнього середовища для студентів, робітників та суспільства загалом, цей університет наважився на серйозні зміни.

Наразі він працює над ініціативою, спрямованою на перетворення території університету на місце, де всі мами відчувають, що їх розуміють і цінують.

"Без сприятливого середовища мами не можуть бути успішними у досягненні своїх власних цілей водночас із грудним вигодовуванням, – каже докторка Мішель Ванкур, яка очолює цю ініціативу.

Ми хочемо, щоб студенти та співробітники мали однаковий доступ до підтримки грудного вигодовування, щоб вони могли досягти своїх академічних цілей, не обираючи між навчанням або роботою та грудним вигодовуванням".

У березні зусилля університету були визнані. Коаліція грудного вигодовування Коннектикуту офіційно визнала університет дружнім до грудного вигодовування.

"Для мене бути дружнім до грудного вигодовування означає інвестувати у підтримку матерів, незважаючи на те, ким вони є:викладачами, персоналом, студентами чи відвідувачами, – ділиться думками співголова Коаліції Чандра Келсі.

І створити таке навколишнє середовище на території університету, яке дійсно буде сприятливим і інклюзивним".

Крім створення нового центру грудного вигодовування, розміщеного у головній бібліотеці, університет залучив кожного на його території до захисту матерів, що годують грудьми.

У більшості будівлях на території університету були відкриті неформальні або тимчасові місця для вигодовування.

На території університету є більше 50 добровольців, серед яких викладачі, персонал, адміністратори та студенти, які допомагають батькам знаходити місця для грудного вигодовування.

"Мій досвід грудного вигодовування на території університету був чудовим, – каже студентка та мати двох дітей Тріна Хоул.

Кімната для грудного вигодовування у бібліотеці – це тихе та безпечне місце, про яке тільки можуть мріяти мами, які годують грудьми. І я ніколи не мала жодних сумнівів щодо того, чи годувати грудьми, поки здобуваю освітній ступінь".

Власне, така система має плюси безпосередньо і для університету. Зокрема, зменшуються витрати на відпустки та охорону здоров'я, підвищується продуктивність праці, задоволеність працівників своєю роботою тощо.

"Бути готовим до внесення змін, які враховують потреби студентів та їх сімей легко, коли університети на стороні своїх студентів", – каже Келсі.

Реклама:

Головне сьогодні