Відмова від м'яса та молочних продуктів – турбота про екологію. Вчені

— 1 червня 2018, 16:23

Уникнення споживання м'яса та молочних продуктів – єдиний і найпростіший спосіб зменшити шкідливий вплив на навколишнє середовище.

Фото alebloshka / Depositphotos

На це вуказують останні дослідження Оксфордського університету та Швейцарського сільськогосподарського науково-дослідного інституту, пише Daily Mail.

Учені дослідили 40 тисяч ферм, 1600 різних процесів, типи пакування та роздрібну торгівлю у 119 країнах.

[L]У ході дослідження було з'ясовано, що без споживання м'яса та молочних продуктів світові сільськогосподарські угіддя скоротяться на 76% – це приблизно як США, Китай, Європейський Союз та Австралія разом узяті.

При цьому основною причиною масового вимирання дикої природи є саме відведення землі під сільськогосподарські угіддя.

Лише 15% ферм, на яких розводять велику рогату худобу, використовують 950 мільйонів гектарів землі.

Крім того, такі ферми використовують у 36 разів більше землі та створюють у 6 разів більше викидів, ніж, наприклад, вирощення гороху.

Виробництво м'яса та молочних продуктів використовують 83% сільськогосподарських угідь, при цьому забезпечуючи людину лише на 18% калоріями та на 37% білком.

На думку зоолога Джозефа Пура, екологічний тягар, спричинений виробництвом продуктів харчування, аж ніяк не виправданий нашими потребами.

Наприклад, щоб виробити літр коров'ячого молока, знадобиться вдвічі більше землі, ніж для вироблення соєвого.

"Нам потрібно знайти спосіб трохи змінити умови, щоб виробникам і споживачам було краще діяти на користь навколишнього середовища", – зазначив Пур.

Реклама:

Головне сьогодні