Українська школярка здобула золото на еко-олімпіаді у США

— 20 червня 2018, 14:06

11-класниця з Маріуполя Катерина Малкіна, яка винайшла спосіб утилізувати пластикові відходи за допомогою личинок жуків, здобула золото на "Олімпіаді геніїв" у США.

Фото Катерини Малкіної

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Свою роботу "Метод біоутилізації поліетилену високої щільності" дівчина представила у змаганні з 1300 іншими школярами з усього світу у різних категоріях.

Заступник голови Донецької ОДА Ігор Стокоз на своїй сторінці у Facebook зазначив, що новація роботи полягає у створенні нового, низькозатратного і безпечного способу утилізації поліетилену високої щільності.

За його словами, розробка Катерини зможе мінімізувати техногенний вплив на навколишнє природне середовище, а також допоможе з рішенням кількох масштабних проблем, пов`язаних зі спалюванням сміття.

Раніше у 2018 році зі своїм проектом Катерина посіла ІІІ місце у секції "Охорона довкілля та раціональне природокористування" під час Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

[L]Цього року команда України від МАН на "Олімпіаді геніїв" складалася з 8 осіб.

Усього українці здобули 2 золоті, 2 срібні, 2 бронзові медалі.

"Олімпіада геніїв" (GENIUS Olympiad) сприяє глобальному розумінню екологічних проблем та сталого розвитку завдяки фундаментальній науці, мистецтву, творчому письму, інженерії, дизайну та розвитку бізнесу.

Реклама:

Головне сьогодні