Іспанського футболіста не пустили в ефір іранського телебачення через довге волосся

— 25 червня 2018, 17:25

Кучеряве волосся іспанського футболіста Карлеса Пуйоля завадило йому потрапити в ефіри іранського телеканалу.

Фото fifa.com

Про це пише BBC.

Карлес приїхав у Тегеран, щоб взяти участь у програмі, присвяченій матчу між збірними Ірану та Іспанії, і коментувати гру разом із іранським журналістом Аделем Фердосіпуром.

Втім, зробити цього так і не зміг.

"Ви, напевне, знаєте, що Карлес Пуйоль сьогодні мав бути з нами. Однак, зараз він в готелі. Я зробив все, що міг, щоб він був з нами. Прошу вибачення", – сказав телеглядачам Адель перед матчем.

Одному із іранських видань вдалося поговорити з футболістом.

"Перший коментар Карлеса Пуйоля після скасування телевізійної програми в Ірані: "Мені сказали, що через зовнішній вигляд (довге волосся) я не можу взяти участь у програмі!", – йдеться у повідомленні видання.

Водночас місцеве конвервативне видання Jam-e Jam daily, засноване державною телекомпанією Ірану IRIB, процитувало заступника її голови Мортеза Мірбакері так: "Державний мовник повністю заперечує цей факт".

"Карлеса Пуйоля запросили в Іран коментувати футбольну гру між Іраном і Іспанією на державному телеканалі, але його інтерв'ю скасували в останню хвилину. Чому? Бо його волосся занадто довге! Чи це не безглуздо?

Карлес зараз відчуває біль іранських жінок. Нам забороняють вже 40 років. Соромно, що все це через волосся", – написала одна із іранських журналісток на своїй сторінці у Twitter.

Хоча в Ірані немає закону, який би визначав, коли волосся чоловіка стає задовгим, у Кодексі Іранської футбольної федерації йдеться про те, що стрижки гравців не мають пропагувати іноземну культуру.

Місцеві канали чітко притримуються цього положення.

Реклама:

Головне сьогодні