Міносвіти співпрацюватиме з "Укрзалізницею". Що це означає

— 30 липня 2018, 14:01

Міносвіти та "Укрзалізниця" уклали меморандум про співробітництво.

Це означає, що ці структури спільно працюватимуть над підготовкою залізничників і їх працевлаштуванням, повідомляє прес-служба Міносвіти.

Фото: Сегодня

"Укрзалізниця" організовуватиме практику студентів на базі своїх регіональних філій, допомагатиме покращувати матеріально-технічну базу тим закладам освіти, які готують фахівців для залізничного транспорту.

Щоб майстри та викладачі також краще розуміли новітні технології та опановували сучасну техніку, їм пропонуватимуть стажування на профільних підприємствах.

Сторони також спільно оновлюватимуть освітні програми, організовуватимуть тематичні конференції, круглі столи і семінари.

Фахівців "Укрзалізниці" залучатимуть до роботи в екзаменаційних комісіях, співпраці над дипломними проектами тощо.

Це стосується як закладів профосвіти, так і для вишів.

За словами гендиректора директорату професійної освіти Ірини Шумік, "Укрзалізниця" допомагатиме випускникам отримувати роботу в підрозділах її регіональних філії.

"Для нас така співпраця відкриває багато нових можливостей. Наприклад, ми отримуватимемо та даватимемо закладам інформацію про потреби у залізничниках на ринку праці. Уже зараз ми також плануємо низку спільних заходів щодо профорієнтації молоді. Ми прагнемо, щоб вступники могли більше дізнатися про ті професії, що затребувані на ринку", – пояснила вона.

Реклама:

Головне сьогодні