Цирки-шапіто з тваринами заборонили у Вінниці

— 23 серпня 2018, 15:03

23 серпня депутати міської ради Вінниці вирішили заборонити пересувні цирки-шапіто на території міста, до шоу яких залучають тварин.

Так департамент культури міськради відреагував на петицію вінничан, яка лише за добу набрала понад 350 голосів, необхідних для її розгляду, та виніс це питання на розгляд депутатів, йдеться на сайті мерії.

Фото: Ymgerman/Depositphotos

Петицію про припинення надання дозволів та цирки-шапіто з тваринами зареєстрували на сайті міськради 1 серпня.

"Буквально за добу петиція набрала 369 голосів із 350 потрібних", – йдеться у повідомленні.

Петицію ініціювали зоозахисники та активісти після того, як до Вінниці приїхав пересувний цирк, з вольєру якого втекла слониха Майя – вона блукала вулицями Вишеньки.

Через це мешканці міста провели кілька пікетів проти знущання над тваринами.

Активісти переконані, що перевезення тварин, їх дресирування і утримання в тісних вольєрах не гуманно.

Сайт мерії також додає, що журналісти одного з інтернет-видань провели розслідування і з’ясували, що цирк, який в липні гастролював у Вінниці, незаконно експлуатує слониху-утікачку: після багаторічної роботи у цирку Берліна її мали передати на реабілітацію у зоопарк Карлсруе. Про це їм повідомили німецькі зоозахисники з організації "Aktionsbündnis - Tiere gehören nicht zum Circus".

"Місто Вінниця позиціонує себе як європейське місто, а в багатьох європейських містах ще починаючи з 2002 року було прийнято рішення про заборону використання дресированих тварин у цирках шапіто.

У 2016 році таку ініціативу підтримали й українські міста Київ, Львів, Рівне, Луцьк. Там рішеннями міських рад було заборонено перебування на території міст цирків-шапіто з тваринами. На сьогоднішній день такі стихійні цирки із тваринами перебувають на території України із документами про приватну діяльність або окремих юридичних осіб", – каже директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

Реклама:

Головне сьогодні