Чому те, що ви публікуєте в соцмережах, може перешкодити вам отримати кредит

Не секрет, що банки, страхові компанії та продавці техніки переглядають профілі потенційних клієнтів у соціальних мережах, перш ніж приймати рішення про те, чи схвалювати позики, іпотечні кредити чи інші операції.

Здебільшого кредитори та страховики перевіряють публічно видимі профілі, щоб переконатися, що ви не брехали про вашу роботу, доходи, сімейний стан або інші подробиці, пише The Daily Mail.

Не секрет, що банки, страхові компанії та продавці техніки переглядають профілі
потенційних клієнтів у соціальних мережах

Однак є навіть спеціальні компанії, такі як FriendlyScore та Hello Soda, які збирають для подібних установ цю інформацію.

Виконавчий директор FriendlyScore Лабна Базін зазначає, що увесь аналіз даних здійснюється за допомогою машин. "Жодна людина не переглядає це", – запевняє спеціаліст.

Вашу активнівсть у інтенеті вони зможуть аналізувати, якщо ви їм це дозволите. Наприклад, погодившись надати доступ шляхом налаштування облікового запису онлайн або завантаживши мобільний додаток.

Тож що ви можете зробити, щоб захистити себе від цієї тенденції?

Думайте дуже ретельно, перш ніж надавати комусь доступ до вашого профілю в соцмережах.

Стежте за веб-сайтами, які дозволяють увійти використовуючи ваші Facebook, Twitter або інші облікові записи. Ви можете небажано надати їм доступ до всіх видів персональних даних і контактів, які зберігаються в цих облікових записах.

Зберігайте налаштування свого Facebook та інших мережевих акаунтів приватними, щоб лише близькі друзі могли бачити, що ви публікуєте.

Переконайтеся, що ніщо, про що ви говорите в інтернеті, не суперечить тому, що ви вказали в кредитній або страховій заявці.

Що саме вони побачать?

Наприклад, у Twitter "нишпорка" буде дивитись хто у вас у фоловерах та на те, що ви публікуєте в інтернеті, щоб зрозуміти ваші інтереси.

[L]У Gmail зможе відстежувати надходження електронних повідомлень, отриманих вами від онлайн-магазинів, щоб дізнатись, як ви витрачаєте свої гроші.

На LinkedIn може перевірити, чи ви були чесними щодо вашої історії зайнятості та кваліфікації.

За допомогою мобільного додатка фірма також може відстежувати ваше місцезнаходження, щоб побачити місця, які ви відвідуєте, і де ви живете та працюєте.

Додаток також має доступ до ваших контактів у телефоні.

Реклама:

Головне сьогодні