25% жінок у віці 30 років перевіряють телефон кожні кілька хвилин – дослідження

— 12 вересня 2018, 15:56

Залежність від мобільного телефону та тиск соцмереж – явища, якими зазвичай прийнято описувати підлітків.

Фото GaudiLab / Depositphotos

Але жінкам середнього віку так само важко позбутися своїх телефонів, а соціальні мережі можуть руйнувати їх самооцінку, пише The Daily Mail з посиланням на дослідження журналу Marie Claire.

У ньому взяли участь 600 жінок.

Кожна четверта жінка у свої 30 і кожна п'ята у свої 40 перевіряє телефон кожні кілька хвилин. Якщо це відбувається кожні 5 хвилин, з урахуванням 8-годинного сну, то в середньому ці жінки беруть до рук телефон 192 рази на день.

[L]Двоє з трьох жінок цієї вікової категорії відчувають, що мають регулярно перевіряти свої соцмережі. При цьому залежними себе визначають двоє жінок з п'яти.

Близько половини у віці 30-40 років стверджують, що не можуть видалити їх профілі у соцмережах, незважаючи на негативну інформацію, яку вони отримують з соцмереж.

Крім того, половину жінок соцмережі змушують почуватися погано. Так, третина жінок віком від 41 до 50 років стверджує, що соцмережі негативно вплинули на їх самооцінку, при цьому 17% з цих жінок перевіряють соцмережі кожні кілька хвилин.

Також близько 50% жінок середнього віку вважає, що їх друзі мають краще за них життя, базуючи свою думку саме на профілях у соцмережах.

При цьому у віці від 30-40 жінки почувають себе більш комфортно, надсилаючи текстові повідомлення у месенджерах, ніж розмовляючи по телефону чи особисто.

Реклама:

Головне сьогодні