Штучне сало та органічні чіпси: їх виготовляють у сумській лабораторії

1240
14 вересня 2018

Ще у травні доцент кафедри технології харчування Сумського аграрного університету Дмитро Бидюк розповідав УП.Життя про те, що його команда створила екопосуд, у якому можна заварювати чай і випікати.

 

Тепер студенти у його лабораторії створюють не лише екопосуд, а й штучне сало та органічні чіпси, розповів Дмитро УП.Життя.

"Ми розробили органічні чіпси з яблук та груш. А сало для м'ясокомбінатів – здорова альтернатива звичайному шпику.

Крім цього, шпик можемо робити з будь-якими смакам: звичайне солоне, з перцем та іншими спеціями, кисле, солодке, різної жирності", – зазначив Дмитро.

Фото Спецкор

Сало виготовляють з рослинного масла і желатину, повідомляє Спецкор.

Працюють у лабораторії і над розробкою біорозкладувальної плівки. Вона має стати замінником звичного целофану. Виготовляти з неї можна буде пакувальний матеріал, пакети чи харчову плівку.

Робота над органічними проектами у СНАУ триває вже другий рік поспіль.

У майбутньому команда Дмитра планує запатентувати технологію виготовлення екопосуду, після чого зможе розповісти, з чого саме він складається.

powered by lun.ua