"Мафіозі не може жити як християнин". Папа Римський звернувся до мафії

— 17 вересня 2018, 12:10

Папа Франциск закликав сицилійську мафію відмовитися від кримінального життя та насилля та перестати бути настільки егоїстичними.

Фото CBS News

"Припиніть думати лише про себе та про свої гроші", – сказав папа Римський під час проповіді у столиці Сицилії Палермо. На месі були присутні 80 тисяч людей, пише The Daily Mail.

Понтифік звернувся до злочинців зі словами, що вони не можуть вірити в Бога та бути мафіозі одночасно.

"Я кажу мафії: змініться, брати та сестри!.. Зверніться до справжнього Бога, Ісуса Христа… Я кажу вам, мафіозі, якщо ви цього не зробите, то ваше життя буде втрачене, і це буде вашою найбільшою поразкою", – зазначив він.

Він відвідав Палермо, щоб вшанувати пам'ять місцевого священика Джузеппе Пульізі, якого вбили в 1993 році, оскільки він вступив у відкрите протистояння організованій злочинності, що контролювала місто.

Маючи невелику підтримку церковної ієрархії на Силіції, Пульізі проповідував проти мафії. Він допомагав молодим людям у районі з високим рівнем безробіття уникнути пасток мафії, просив парафіян допомагати поліцейським з розслідуваннями, відмовлявся від пожертвувань бандитів та забороняв їм приєднуватися до традиційних релігійних вуличних процесій.

[L]Священика вбили на його 56 День народження, коли кривава мафія нападала на всіх, хто загрожував існуванню злочинного угрупування.

Один з убивць, який зізнався у злочинні, сказав, що останніми словами Пульізі були: "Я чекав на вас".

"Мафіозі не може жити як християнин, тому що його життя ганьбить ім'я Бога", – сказав папа Франциск.

Натовп переривав його проповідь аплодисментами щоразу, коли він засуджував мафію.

Реклама:

Головне сьогодні