"Я уже купила всі подарунки на Різдво”. Чому британка готова до зимових свят ще у вересні

— 20 вересня 2018, 15:20

Усі подарунки на Різдво вже запаковані, а перші з них вона придбала ще торік, одразу після свят.

Британська телеведуча Кей Берлі так робить ось уже понад чверть століття й майже усе своє доросле життя.

Фото: The Daily Mail

Про те, чому вважає себе дивачкою і як власний День народження змушує її відмовитися від святкового новорічного шопінгу, жінка розповіла The Daily Mail.

Далі – її пряма мова.

***

Не ненавидіть мене, я дивачка, знаю це і навіть трохи пишаюся. Поки більшість ще насолоджується останніми теплими та майже літніми днями, я вже активно працюю, адже мій внутрішній календар каже, що до кінця різдвяного шопінгу лишилося всього 10 днів.

Звісно, наші шафи ще повні літнього одягу, светри заховані далеко, а в магазинах тільки з’являються зимові товари.

Тому, щоб знайти ідеальні подарунки, я обираю інтернет-магазини та Оксфорд-стріт.

Просто мушу придбати усі подарунки ще до кінця вересня. Я так робила ще до того, як народився мій син, понад 25 років тому. Від думки, що мені доведеться купити стільки всього у грудні, по шкірі біжать мурашки.

Перше, що я купую до Різдва – подарунковий папір та бантики – ще у січні, на розпродажах.

 Фото: The Daily Mail

Зі свіжими спогадами про те, що подарувала своїм близьким цього року, починаю блукати магазинами у пошуках подарунків на наступний.

Роблю це упродовж всього року. Пік мого святкового шопінгу – у вересні. До кінця місяця усі подарунки вже запаковані.

Дуже люблю упаковувати речі. Часто роблю це між ранковою пробіжкою та роботою на телеканалі Sky News. Тоді ховаю красиві пакунки від цікавих очей у моєму кабінеті.

Якось я вляпалася: забула наклеїти на коробки стікери з написами, де чий подарунок. Довелося усі пакунки розгортати, а потім загортати ще раз.

Вже починаю турбуватися про продукти, які нам будуть потрібні для вечірок та сезонних страв. Моє замовлення у мережу супермаркетів надійде не пізніше кінця жовтня, можете бути певні.

Тільки не кажіть, що я жахлива. Мої дивацтва під контролем. Зрозумійте – різдвяні магазини у грудні просто нестерпні. Для більшості робити покупки у той час – неминуче. Не розумію, чому люди не роблять, як я.

Ніколи не забуду жахів одного далекого Різдва у Манчестері. Я витрачала години у пошуках презентів, платила втридорога за смішні і неякісні речі, придбані в останні хвилини перед святом.

Фото: The Daily Mail

Черги були вражаючі, люди в них уникали дивитися один на одного: вони розуміли – їхні подарунки далекі від ідеалу.

Цікаво, скільки речей, куплених тоді, закинули у далекі шухляди і більше ніколи не діставали?

А ще ці вискочки, які вважають, що чекати своєї черги – не для них! Їм тяжко протистояти.

Я втекла з магазину, коли розбила якусь дурнувату фарфорову прикрасу. Це і було переломним моментом. Вирішила більше ніколи не ставити себе дарма в такі стресові ситуації.

У нас вдома є скринька Пандори – коробка, де припадають пилом невдалі подарунки. Серед них є навіть антицелюлітний крем.

Пишаюся, що ідеально підбираю речі для людей. Перш за все, думаю, які шанси у мого подарунка опинитися у цій коробці.

Першому купую подарунки своєму сину. Він отримував від мене футболки, підписані Ліонелем Мессі та Кріштіану Рональду, пару гоночних рукавиць, які колись одягав Дженсон Баттон на Гран-прі Сінгапуру. Все це я придбала під час благодійних аукціонів упродовж року.

Подругам дарую різні вінтажні штучки в інтер’єр їхнього дому, або речі, які нагадують про нашу дружбу. Якщо сумніваєтеся з подарунком – квитки у театр стануть виходом. Але і їх краще придбати у вересні, бо можна обрати бажані місця.

Тоді – нарешті – ви зможете розслабитися. Я вас буде купа часу, щоб спланувати новорічну вечірку.

Реклама:

Головне сьогодні