На Місяці створять бібліотеку про життя на Землі

— 10 жовтня 2018, 11:08

На Місяці створять бібліотеку із зашифрованими даними про життя на Землі – на випадок глобальної катастрофи.

Зашифровану інформацію на надміцних та стійких носіях планують відправити у космос вже у 2020 році, пише видання Cision.

Фото SergeyNivens/Depositphotos

Проект "Ковчег" заснували ентузіасти фундації Arch Mission.

Нещодавно фонду вдалося домовитися про співпрацю з компанією Microsoft та Лабораторією молекулярних інформаційних систем Вашингтонського університету. Саме вони забезпечуватимуть технічний аспект питання.

"Місія Microsoft у тому, щоб розширити можливості кожної людини та кожної організації на планеті. Співпраця з Фондом Arch Mission у Місячній бібліотеці є логічним продовженням цієї місії за межами планетарних кордонів, каже Карін Штраус, старший науковий співробітник корпорації Microsoft.

Завдяки цій співпраці ми показуємо цінність людських знань та неймовірну щільність, досягнуту в галузі збереження цифрової інформації в ДНК".

У капсулу часу помістять статті з Вікіпедії, близько 10 тисяч оцифрованих фото, тексти десятків відомих книг та інші дані, записані на тонкі нікелеві пластини та зашифровані у послідовності ланцюгів ДНК.

У капсулу також помістять інструкцію, за допомогою якої можна буде розшифрувати всю закодовану інформацію.

Долучитися до проекту може кожен охочий.

Важливу і пам’ятну для вас світлину можна завантажити на сайт http://memoriesindna.com, й у неї буде шанс опинитися на Місяці.

Реклама:

Головне сьогодні