Не слухай голос у своїй голові: 10 роликів про безпеку велосипедистів на дорозі

— 11 жовтня 2018, 11:46

"Асоціація велосипедистів Києва" взялася вчити керманичів велосипедів безпеці на дорозі. Представники ГО випустили 10 промоційних відеороликів про безпеку руху і культуру їзди на ровері.

Відео показують, як на велосипеді слід об’їжджати перешкоди, проїжджати регульовані і нерегульовані перехрестя та безпечно пересуватися по дорогах.

Частина відеосюжетів спростовує поширені стереотипи про велосипед та позиціонує велосипед як зручний, швидкий і безпечний вид транспорту.

Ролики є частиною кампанії "Велосипедом до школи", яка започаткували в об'єднаних територіальних громадах. Вона передбачає, зокрема, велошколу з безпеки руху і встановлення велопарковок для школярів.

"Відео можна використати під час проведення позашкільних занять з безпеки дорожнього руху для того, щоб підвищити інтерес школярів до теми завдяки ігровому формату відеороликів, де подано різні правила поведінки під час руху велосипедом", пояснює координатор кампанії "Велосипедом до школи" Дмитро Жигінас.

[L] Кампанія "Велосипедом до школи" проходить у 5 об’єднаних територіальних громадах України (Лохвицькій, Якушинецькій, Корюківській, Білозірській і Коростишівській ОТГ) на території Полтавської, Вінницької, Чернігівської, Черкаської і Житомирської областей.

Реклама:

Головне сьогодні