Батька 7-х дітей оштрафували за насилля в сім’ї. Поскаржилася донька

— 18 жовтня 2018, 12:20

59-річний батько сімох дітей прийшов додому в стані алкогольного сп’яніння і влаштував сімейний скандал.

За допомогою до правоохоронців звернулася 12-річна донька дебошира, повідомляє Ізмаїльський відділ поліції в Одеській області.

"Вона просила втихомирити батька, який своєю поведінкою лякав всіх членів сім’ї. Кричав на дітей та сварився з матір’ю", – розповів начальник сектору превенції Ізмаїльського ВП, капітан поліції Максим Шлапак.

За допомогою до правоохоронців звернулася 12-річна донька дебошира. Фото AllaSerebrina/Depositphotos

Правоохоронці прибули на місце події і заспокоїли правопорушника.

За словами Шлапака, цього чоловіка протягом року тричі притягували до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім'ї. Однак належних висновків для себе він не зробив і знову влаштував сімейний скандал.

Відносно горе-батька був складений адміністративний протокол за ч. 2 ст. 173-2 (вчинення насильства в сім'ї, невиконання захисного припису або не проходження корекційної програми) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Матеріали були спрямовані до Ізмаїльського суду, який призначив чоловікові покарання у вигляді штрафу. Відповідно до законодавства це "від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

Цікаво, що ця стаття Кодексу також передбачає більш тяжчі покарання: громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

[L]Це не перший випадок в Україні, коли члени родини відкрито виступають проти насилля в сім’ї.

23 листопада 2017 року у Ковелі на Волині батьки 10-річного хлопчика поскаржилися, що дід побив онука ременем.

Діда засудили до 40 годин громадських робіт і 352 гривень судового збору.

Нагадаємо, що в Україні постійно ініціюються кампанії з протидії домашньому насиллю.

У Нацполіції працює пілотний проект мобільних груп по протидії домашньому насильству "ПОЛІНА".

Верховна Рада ухвалила законопроект "Про запобігання та протидію домашньому насильству".

Попри ці ініціативи проблема домашнього насильства не втрачає своєї актуальності. В переважній більшості, а на "гарячу лінію" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації ГО "Ла Страда-Україна" телефонують жінки це 77%.

Як тільки сталася ситуація домашнього насильства, знайдіть собі безпечне місце, зверніться в державні структури, правоохоронні органи, медичні установи та соціальні служби.

Також ви завжди можете звернутися на "гарячу лінію" за безкоштовними номерами 0 800 500 335 або 386 (з мобільного). Там вас проконсультує психолог, юрист, соціальний працівник. Лінія працює цілодобово.

Реклама:

Головне сьогодні