Вступників – менше на третину: як "прохідних" 150 балів вплинули на медвиші

— 22 жовтня 2018, 11:01

У 2018 році для вступників на медичні спеціальності збільшили мінімальний прохідний бал ЗНО до 150. Це вплинуло на зменшення кількості вступників.

Фото Lenets_Tatsiana / Depositphotos

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

За його словами, усього на перший курс на "Медицину" вступило на 28% менше, на "Педіатрію" – на 37%, на "Стоматологію" – на 45% у порівнянні з минулим роком.

Тоді середній прохідний бал з хімії або біології становив 118 балів на спеціальність "Медицина", 116 – на "Стоматологію" і 124 – на "Педіатрію".

Особливо зміни торкнулося студентів, які вступали на контрактну форму навчання: на "Медицину" вступило на 70% менше, на "Педіатрію" – на 88% і на "Стоматологію" – на 47%.

"Дотепер в медичні університети з тих чи інших міркувань на навчання брали абсолютно всіх. Усі, хто подавав документи, міг вступити до медичного університету і готуватися бути лікарем. Так не має бути.

Тепер з прохідним балом такої можливості немає. Цього року вперше набиралися абітурієнти здібні та мотивовані", – зазначив Лінчевський.

[L]Водночас для навчання на спеціальності "Фармація" обмеження прохідного балу встановлене не було. Усього на цю спеціальність вступило на 59% більше абітурієнтів.

Утім, уже на 2019-й закладено 150 мінімальних балів з другого та третього конкурсних предметів (біологія або хімія, фізика або математика) на спеціальність "Фармація, промислова фармація".

Реклама:

Головне сьогодні