Хворієш – йди в музей: тепер це можуть призначати пацієнтам лікарі у Канаді

— 30 жовтня 2018, 12:34

Найкращі ліки від усіх хвороб – це сміх, але мистецтво також може лікувати.

Принаймні, так вважають у Монреалі, де відтепер лікарі можуть призначати безкоштовні візити до художніх музеїв пацієнтам з різними діагнозами: від депресії до діабету і хронічних захворювань, пише World Economic Forum.

Фото anyaberkut / Depositphotos

Це вже практикують у інноваційній студії The Art Hive під керівництвом арт-терапевта.

Тут розроблена програма, яка сприяє покращенню здоров'я через мистецтво. Студія співпрацює з Медичною асоціацією лікарів Канади, які вивчають користь від відвідування музею та медичної консультаційної кімнати для здоров'я.

За словами віце-президентки медичної асоціації Хелен Бойєр, з'являється усе більше і більше наукових доказів того, що арт-терапія корисна для фізичного здоров'я.

Зокрема, коли людина відвідує музей, у неї підвищується рівень серотоніну – гормону щастя.

[L]Лікарка також зазначає, що мистецтво справляє подібний ефект на здоров'я, як і фізичні вправи.

Саме тому, на її думку, відвідування музею може покращити здоров'я пацієнтів будь-якого віку і бути альтернативою фізичним навантаженням.

"Люди схиляються до думки, що це корисно лише для тих, хто має проблеми з психічним здоров'ям. Що це для людей, які страдають від депресії або мають психологічні проблеми. Але це не так", – запевняє Бойєр.

У межах цього проекту члени Асоціації лікарів зможуть виписати до 50 рецептів на відвідування музею. Один рецепт дає право двом дорослим та двом дітям віком до 17 років безкоштовно прийти в музей.

Таким чином, рецепт може бути терапевтичним не тільки для тих, хто страждає на якусь хворобу, але і як профілактика для тих, хто супроводжує пацієнтів.

Реклама:

Головне сьогодні