В яких містах України водії найменше користуються пасками безпеки. СТАТИСТИКА

— 14 листопада 2018, 17:56

У жовтні 2018 року кампанія "За безпечні дороги" провела в Україні дослідження, щоб виявити, яка частина водіїв фактично користуються ременями безпеки, дотримуючись відповідного пункту "Правил дорожнього руху".

Дослідження "Рівень користування ременями безпеки серед водіїв в обласних центрах України" охопило понад 32 тисяч осіб і було проведене у 24 обласних центрах, а також у Сєвєродонецьку і Маріуполі.

Експерти з’ясували, що найвищий рівень користування пасками безпеки – у Києві (53%), це на 15% більше, ніж у 2017 році.

Найвищий рівень користування пасками безпеки – у Києві. Фото: кампанія "За безпечні дороги"
Cередній показник користування пасками безпеки в українських містах складає 23%. Фото: кампанія "За безпечні дороги"

Найнижчі показники у 2018-му мають міста Хмельницький (9%), Миколаїв (10%), Кропивницький (12%), Ужгород та Харків (по 14,6%).

[L]Згідно дослідження, середній показник користування пасками безпеки в українських містах складає 23%, що на 8% більше, ніж у 2017 році.

"Заміри проводились у щонайменше трьох локаціях, розташованих в різних частинах міста", – зазначено у прес-релізі.

Слід також зауважити, що до дослідження включили водіїв легкових, вантажних автомобілів, мікроавтобусів та автобусів (окрім маршрутних). Дотримання ПДР водіями громадського транспорту не вивчали.

Фахівці стверджують, що спостерігали за водіями зі зручних локацій. Намагались виключити ймовірність помилок або неможливість виявити наявність чи відсутність паска безпеки на плечі водія. Також вони заповнювали спеціальні форми підрахунку та робили фотографії.

Реклама:

Головне сьогодні