Чому ірландські соцмережі заполонили світлини жіночих трусів. Флешмоб про важливе

— 15 листопада 2018, 12:46

У Ірландії запустили у мережі незвичний флешмоб. Користувачі оприлюднюють в інтернеті фотографії жіночої спідньої білизни, а саме трусиків, і додають під світлиною хештег #ThisIsNotTheConsent ("Ценезгода" – ред. УП).

Вони роблять це на знак протесту через рішення суду, яким було виправдано 27-річного чоловіка у справі про зґвалтування 17-річної дівчини.

Суд виправдав 27-річного чоловіка у справі про зґвалтування 17-річної дівчини.
Фото twitter.com/RuthCoppingerTD

Адвокат підсудного доводив, що нижня білизна, яка була на дівчині в момент інциденту, засвідчувала її згоду на вступ у сексуальний зв'язок.

Прокурор, у свою чергу, посилався на слова свідка, який заявив, що обвинувачений тримав дівчину за горло.

Адвокат підсудного доводив, що нижня білизна в соцмережы засвідчувала
згоду дівчини на вступ у сексуальні зв'язок.
Фото twitter.com/ibelieveher_ire

В Ірландії немає спеціального закону, який би пояснював, чи слід використовувати такі докази для обвинувачення. Як наслідок, присяжні повинні зважати навіть на такі речі та вважати їх за доказ.

Грейс О'Маллі Данлоп, голова Національної жіночої ради Ірландії, заявила, що подібна позиція суду і подібне ставлення до жінок-жертв сексуального насильства – це кошмар для тих, хто вижив після скоєння злочинів проти статевої свободи особистості, – повідомляє The Huffington Post.

[L]За інформацією The Independent, Комісія з питань законодавства проводить експертизу правових актів Ірландії у сфері зґвалтування.

Ірландки обурені тим, що суд міста Корк позитивно сприйняв докази захисту, і, як сказано в одному з дописів, закликали всіх небайдужих опублікувати зображення власних трусів.

На знак солідарності з протестувальниками ірландська законодавиця Рут Коппінгер продемонструвала нижню білизну в парламенті.

"Жінки цієї країни уже втомилися від ролі жертви, яку нам нав’язують в ірландських судах", – сказала Коппінгер, тримаючи у руках чорні стрінги.

Реклама:

Головне сьогодні