#простипамятник, #прабачпомнік: чому білоруси вибачаються перед монументами

— 19 листопада 2018, 16:28

Білоруси запустили у Facebook новий флешмоб під хештегами #прабачпомнік, #памятникпрости #простипамятник, #помнікпрабач.

Люди публікують свої фото з різними пам'ятниками та монументами в Білорусі та в світі й пишуть, за що вони б хотіли перед ним вибачитися, пише Belsat.

Вибачення жартівливі, у когось – навіть саркастичні.

Флешмоб запустили після того, як міліція змусила мінського ліцеїста вибачатися за ляпас, який той дав пам'ятнику городового.

16-річний студент, за словами правоохоронців, розкаявся та поясним свої дії бажанням показати "молодецьке завзяття" (молодецкую удаль).

ВІДЕО ДНЯ

Як виявилося, багатьом білорусам є за що просити вибачення у пам'ятників.

Читайте далі – за що.

"Може я занадто по-панібратськи поклав руку на Вінцента-Дуніна Марцинкевича.
Пробач мене, пам'ятник".

"Прости мене, пам'ятник, що був одурманений вивченням води, забираючи твої цінності в лютому. Перепрошую також перед Кафкою, Давидом Чорним і білоруського міліцією (про всяк випадок). До речі, pH в порядку, але пити звідти не раджу".

"Вибачаюся перед Федором Михайловичем за харасмент. Тим більше з боку неповнолітньої. Як я могла?!.."
"Ой, винна я...
Київ, Великий Новгород, Миргород, Гоголево, Дніпро, Мінськ... І не порахувати, якільки пам'ятників я образила. Вибачте мене, Гоголь, Кіт Леопольд, Колас, невідомий мені лев, Великі галушки, Солоха та багато інших. Я не зі зла, а з молодечого завзяття".

"Очевидне панібратство".

Білоруси, ймовірно, мають рацію, що перестраховуються.

19 листопада актриси Вільного театру намагалися провести перфоманс і поцілувати того ж городового, якого вдарив ліцеїст. Однак – їм не дозволила це зробити поліція.

Напередодні чоловік зав'язав на шию цьому ж пам'ятнику шарф і хотів з ним сфотографуватися. І теж "загримів" у міліцію.

Реклама:

Головне сьогодні