Facebook думає над тим, чи блокувати антивакцинальний контент. Чому і навіщо

— 15 лютого 2019, 18:03

Якщо ви підтримуєте вакцинацію та бачили у Facebook пост чи статтю, які пропагують відмову від неї, ви могли замислитись: чому це не забороняють?

Цілком можливо, що скоро будуть.

Ймовірно, Facebook буде блокувати контент, який містить в собі антивакцинальну пропаганду. Про це пише видання Bloomberg.

Фото: Syda_Productions/Depositphotos

Інформація, яка відмовляє батьків вакцинувати своїх дітей та стає віральною у соціальних мережах могла зробити свій внесок у спалахи кору.

Американський політик Адам Шіфф надіслав листа Марку Цукербергу та головному виконавчому директору Google Сундару Пічаї з проханням звернути увагу на проблему.

У відповідь Facebook стверджує, що "вивчає додаткові шляхи розв’язання проблеми".

Можливо, соціальна мережа буде видаляти такий контент зі своїх рекомендації або суттєво зменшить його кількість і в той самий час буде просувати більш якісну та авторитетну інформацію.

Google не відразу відповів на лист політика, але нещодавно вдався до схожих заходів.

Минулого місяця соціальна мережа компанії Youtube змінила модель для рекомендацій відео. Youtube планує видаляти зі своїх рекомендацій відео, які містять потенційно небезпечну дезінформацію.

Якщо загуглити англійською мовою слово "вакцини", то перша позиція – це відео дебатів між тими, хто підтримує вакцинацію та тими, хто вважає її небезпечною. Четверта позиція – популярний антивакцинальний фільм "The truth about vaccines". Він має 1.2 мільйони переглядів.

Вас також може зацікавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні