Вид черепахи, який вважали вимерлим понад 100 років, – існує. Неймовірна знахідка вчених

— 22 лютого 2019, 10:44

Вид черепахи Chelonoidis phantasticus вважався вимерлим понад 110 років.

Але живу черепаху цього виду помітили на віддаленому острові Фердінанда, який входить до Галапагоських островів, пише The Guardian.

Фото: Джерело

Самицю черепахи знайшла об’єднана експедиція Галапагоського національного парку та комітет з охорони лісів та рік Галапагоських островів.

Дослідники стверджують, що судячи зі слідів та залишків фекалій, у цій частині острова можна знайти більше представників цього виду.

Черепаху, якій приблизно 100 років, перемістили до селекційного центру для гігантських черепах, що знаходиться на острові Круз.

ВІДЕО ДНЯ

Тварина буде жити у спеціальному загоні.

Міжнародний союз із охорони природи та природних ресурсів заніс черепаху цього виду в список тварин, що знаходяться на межі вимирання або вважаються вимерлими.

Останній раз живу черепаху цього виду знаходили у 1906 році. Потім дослідники знаходили фекалії та укуси на кактусах, які могли свідчити, що тварини все ще існують.

У 2009 році був непідтверджений випадок спостереження тварини, але цьогорічна знахідка – це перша підтверджена поява живої черепахи. А значить, й інші тварини цього виду мають шанс на розмноження.

"Нам потрібні ще черепахи, але самиці можуть зберігати сперму протягом тривалого періоду часу, отож є надія", – каже професор екології Дюкського університету Стюарт Пімм.

На Галапагоському архіпелагу мешкають унікальні представники дикої природи, які свого часу допомогли Дарвіну розвинути його теорію еволюції.

Вас також може зацікавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні