Вид черепахи, який вважали вимерлим понад 100 років, – існує. Неймовірна знахідка вчених

— 22 лютого 2019, 10:44

Вид черепахи Chelonoidis phantasticus вважався вимерлим понад 110 років.

Але живу черепаху цього виду помітили на віддаленому острові Фердінанда, який входить до Галапагоських островів, пише The Guardian.

Фото: Джерело

Самицю черепахи знайшла об’єднана експедиція Галапагоського національного парку та комітет з охорони лісів та рік Галапагоських островів.

Дослідники стверджують, що судячи зі слідів та залишків фекалій, у цій частині острова можна знайти більше представників цього виду.

Черепаху, якій приблизно 100 років, перемістили до селекційного центру для гігантських черепах, що знаходиться на острові Круз.

Тварина буде жити у спеціальному загоні.

Міжнародний союз із охорони природи та природних ресурсів заніс черепаху цього виду в список тварин, що знаходяться на межі вимирання або вважаються вимерлими.

Останній раз живу черепаху цього виду знаходили у 1906 році. Потім дослідники знаходили фекалії та укуси на кактусах, які могли свідчити, що тварини все ще існують.

У 2009 році був непідтверджений випадок спостереження тварини, але цьогорічна знахідка – це перша підтверджена поява живої черепахи. А значить, й інші тварини цього виду мають шанс на розмноження.

"Нам потрібні ще черепахи, але самиці можуть зберігати сперму протягом тривалого періоду часу, отож є надія", – каже професор екології Дюкського університету Стюарт Пімм.

На Галапагоському архіпелагу мешкають унікальні представники дикої природи, які свого часу допомогли Дарвіну розвинути його теорію еволюції.

Вас також може зацікавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні