Забув речі у потязі: що робити і де шукати. Пояснює "Укрзалізниця"

— 25 лютого 2019, 16:19

Довго спав, дуже поспішав, був неуважним і втратив речі – звична історія для багатьох подорожніх.

"Укрзалізниця" розповіла, де шукати зниклі речі, що робити, коли виявив пропажу та що забувають найчастіше.

Фото "Укрзалізниця"

На загублені та знайдені речі залізничники складають акти з детальним описом речі та обставин, за яких її знайшли, тож шансів, що хтось забере вашу річ, небагато.

Що робити, коли зрозумів, що щось забув:

Коли пасажир вийшов із вагона й одразу ж помітив, що забув у потязі речі, то йому слід звернутися до начальника тієї станції, на якій вийшов, і написати письмову заяву.

У заяві треба вказати: номер вагона, своє місце, описати забуті речі та вказати найближчу станцію, на якій хтось може їх забрати.

Якщо речі були загублені та знайдені не в поїзді, а на певній станції, то вони на цій станції і зберігаються. Пасажирам їх видають після перевірки документів, що посвідчують особу.

Про забуті чи загублені речі пасажири можуть повідомляти в контактний центр за номером телефона 0 800 50 31 11 (дзвінки безкоштовні).

В Укрзалізниці кажуть, чимало речей люди забувають на станції Київ-Пасажирський, де великий пасажиропотік.

Знайдені тут речі потрапляють до бюро знахідок. За 2018 рік зареєстрували 1269 знайдених речей. З них власники забрали лише п’яту частину.

Як забрати речі:

Після того, як ви детально опишете річ та місце де її загубили, у вас попросять написати розписку про одержання згуби із зазначенням даних паспорту.

За свою необачність доведеться заплатити. "Укрзалізниця бере" кошти за зберігання, упакування, перевезення загублених речей за тарифом багажу (якщо його перевозили чи упаковували).

Щоб забрати вилучені речі з бюро знахідок станції Київ-Пасажирський, пасажир повинен у заяві зробити опис речей.

Якщо речі зберігалися в автоматичних камерах схову, необхідно вказати номер комірки й шифр, або надати жетон, чи за чек.

Якщо речі забуті в будь-якому залі очікування вокзалу станції Київ-Пасажирський, зняті з поїзда або ж знайдені на вокзалі, то оплату беруть у касі стаціонарної камери схову за кожну добу зберігання.

УП. Життя написало інформаційний запит, щоб довідатися актуальні тарифи на зберігання та перевезення багажу в "Укрзалізниці".

Вас також може зацікавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні