Характер собак може змінюватися. Вчені виявили три чинники

— 27 лютого 2019, 13:31

Не лише люди – особистості.

Науковці вважають, що собаки можуть міняти характер з віком та через певні обставини.

Про це заявили дослідники з Університету штату Мічиган у США, пише Metro.

Фото hitdelight/Depositphotos

У експерименті, який проводили вчені, взяли участь 1600 власників собак 50 різних порід.

Людей запитували про те, як вони проводять час зі своїм улюбленцем, поведінку тварини, чи змінювалася вона з віком. Крім того ставили й питання, які стосувалися особистості власника.

Науковці зауважили три чинники, які впливають на поведінку та характер собаки: її вік, особистісні характеристики господаря та взаємодія тварини з людиною.

Так, старих собак, як і дуже молодих, тяжко тренувати. Ідеальний вік для засвоєння команд, на думку дослідників, – 6 років.

Екстраверти оцінили своїх собак як активних та грайливих, тоді як більш замкнуті люди називали своїх собак боязкими та нездібними.

Крім того, господарі, які люблять проводити багато часу зі своїми собаками, зазначили, що тварини добре навчаються та не виявляють агресію або тривогу.

Науковці планують працювати у цьому напрямку і надалі. Зокрема, хочуть з'ясувати, які саме механізми змушують собаку змінювати поведінку.

На їхню думку, це допоможе у соціалізації тварин, яких забирають з притулку.

Вас також може закіцавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні