Кототерапія: в'язниця в США приймає врятованих котів для реабілітації засуджених

— 28 липня 2019, 09:19

Домашні улюбленці завжди були не лише нашими супутниками, часто вони мали терапевтичний ефект.

Пухнасті друзі допомагають нам знизити депресію та тривожність, дозволяють почуватися менш самотніми, покращувати настрій та навіть знижувати кров'яний тиск.

Хоча, один аспект здатності домашній улюбленців упускають – їхню здатність допомагати засуджених злочинців, пише Bored Panda.

У 2015 році у штаті Індіана у США Ліга захисту тварин почала програму F.O.R.W.A.R.D. у виправному закладі Пендлтон.

Ідея така: брати котів з притулку та поміщати у виправний заклад, в'язницю, щоб ув'язнені могли про них піклуватися.

Програма швидко показала результат: це було корисно і засудженим, і пухнастикам.

Багато кішок, які потрапили до притулку, часто мають довгу історію страждань та відсутності лікування. Через це коти не могли нормально соціалізуватися з людьми.

Таким чотирилапим важче потрапити в родину. Їм потрібна терпляча турбота перед тим, як вони знайдуть постійну сім'ю. І ця програма дає їм цю любов та піклування.

Ув'язнені доглядають за тваринами, годують їх, прибирають за ними, стрижуть, коти стають більш соціалізованими та більше довіряють людям.

Користь від програми отримують не лише кішки. Засуджені можуть навчитися піклуватися про живу істоту та відповідати за неї.

"Засуджені казали мені, що коли вони отримували тварину, це був перший раз, коли вони дозволили собі піклуватися про когось і когось любити", - каже директор Ліги захисту тварин Малі Стрінгер.

Організація твердить, що тварини вчать засуджених, як взаємодіяти у групі без насильства, як використовувати ненасильницькі методи для вирішення проблем, а також це дає ув'язненим безкінечну любов пухнастиків. Щось, чого багато засуджених ніколи не знали.

Більше про котів:

10 шляхів, якими ваш кіт каже "я тебе люблю"

Реклама:

Головне сьогодні