"Я йшла коридорами, а люди навіть не дивились на мене": Супрун про початок роботи в МОЗ

— 16 вересня 2019, 10:42

У 2016 році в Міністерстві охорони здоров'я (МОЗ) департаменти ліцензування лікарів та екстреної допомоги працювали в підвалі.

Про це колишня очільниця МОЗ розповідає в інтерв'ю Українській правді.

Фото: Дмитро Ларін

Проте це були не єдині проблеми міністерства.

"Я йшла коридорами: "Доброго дня", "Hello!". А люди отак (показує, ніби притискається до стіни – УП), навіть не дивилися на мене.

Не розуміла, чому вони такі були.

Вже пізніше люди, які довше працювали в МОЗ, розповідали, що коли заходила або виходила Раїса Богатирьова (ексміністр охорони здоров'я України, лютий-грудень 2012 року, – УП), працівники мали або стояти під стінами, або охорона взагалі викидала їх, щоб на коридорах не були", – розповідає Супрун.

Також вона зазначає, що лише кабінети та санвузли керівництва знаходились в нормальному стані.

"В корпусі, де сиділо керівництво, все було шикарно. А в іншому, де всі інші працівники, хороші кабінети були лише в керівників департаментів.

Всі інші були в катастрофічному стані. Туалети… Oh my goodness! Так смерділо!"

За словами Супрун, одна з найбільших проблем була в МОЗ – неповага до своїх співробітників.

"Це катування людей, які сиділи в підвалі без опалення, не бачили сонця. Вже коли ми у 2017 році дали бюджет на 2018, то заклали кошти на ремонт в тих страшних туалетах.", – каже вона.

Також для співробітників почали проводити курси англійської мови.

"Замість того, щоб тільки міністр і заступники на конференції виїжджали, ми почали їх відряджати. Бо вони держслужбовці, які будуть залишатися в МОЗ. Ми почали піклуватися їхнім розвитком".

Реклама:

Головне сьогодні